RECENSIE: Izzy Bizu - A Moment Of Madness

Izzy
2016-11-04 Soms kan het ineens heel hard gaan. De Britse Izzy Bizu deed mee aan een open-mic avond nadat haar groepje Soundgirl uit elkaar was gegaan, waar ze vervolgens direct als soloartiest gescout werd. Een half jaar later kwam haar EP Coolbeanz al uit. Haar EP werd goed ontvangen en veel op de radio gedraaid. In 2014 tekende ze dan ook haar platencontract en stond ze op podium van het befaamde Glastonbury festival. Inmiddels is Izzy 22 jaar oud en ligt haar debuut A Moment Of Madness in de schappen. Haar zomerse pop met R&B- en soulinvloeden is geïnspireerd door, onder andere, Ella Fitzgerald, Amy Winehouse, Adele en Sam Cooke.

De eerste single ‘White Tiger’ was al een single op haar EP, maar het aanstekelijke liedje kwam ook op haar debuut te staan. Het werd een ware zomerhit in verschillende landen en was veelal op de radio te horen. Ook de nieuwe single ‘Lost Paradise’ heeft de potentie om hetzelfde te gaan doen. Met iets meer pit, iets minder zomer en Amy Winehouse als duidelijke inspiratie, ligt ook dit nummer gemakkelijk in het gehoor. Hetzelfde geldt voor ‘Diamonds’ en ‘Mad Behaviour’, beiden ook tot single benoemd. Dit zijn twee van de sterkste nummers die blijven hangen door hun prettige melodielijnen.

Eigenlijk komt het er op neer dat Izzy Bizu een album heeft uitgebracht dat vol staat met mogelijke hits. Het is moeilijk om stil te zitten als haar muziek op staat. Rustig mee wiegen met ‘Circles’ of mee tikken met de bas en drums op ‘Give Me Love’, Izzy Bizu laat je geen keuze. Dit is precies de kracht van haar muziek: haar soulvolle pop spreekt gemakkelijk aan. Meevarend op de stroom van zangeressen die de afgelopen jaren al succesvol waren in hetzelfde genre, zoals Corinne Bailey Rae, Lianne La Havas en Laura Mvula, brengt Izzy Bizu met A Moment Of Madness een ontspannend en zelfverzekerd album uit. Izzy Bizu heeft het duidelijk in zich om groot te worden. Hopelijk stapt ze op haar volgende plaat een beetje van de bewandelde paden af en laat ze nog meer horen van wat ze in huis heeft.
Recensent:Jetske Erisman Artiest:Izzy Bizu Label:Epic
Cover The Clang Group - Practice

The Clang Group - Practice The Clang Group is wat je met recht een hobbyproject mag noemen. Frontman...

Cover A Day To Remember - Bad Vibrations

A Day To Remember - Bad Vibrations A Day To Remember blijft een bijzondere band en dat is iets dat niet...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT