RECENSIE: Blackberry Smoke - Like An Arrow

Blackberry
2016-11-12 De rockers van Blackberry Smoke zijn niet te stoppen. Slechts een jaar geleden verscheen Holding All The Roses, wat een van de albumhoogtepunten van dat jaar werd, en nu lossen de heren ongeremd en meer Southern-klinkend dan ooit tevoren een nieuwe plaat: Like An Arrow.

Het album opent stevig met de heerlijke laidback opener 'Waiting For The Thunder'. In eerste instantie lijkt de muziek een beetje een clichématig patroon te gaan volgen, maar die gedachte verdwijnt snel zodra het sterke meerstemmige refrein (vol Amerikaanse accenten) ingezet wordt en de orgel- en gitaarpartijen tot hun recht komen.

Wat opvalt is dat alle tracks op zich gevarieerd klinken, maar dat nergens de harmonie op het album verbroken wordt; het werk van de Amerikanen is oprecht. Southern rock wordt continu gemixt met facetten uit de blues, soul en hardrock, maar nergens valt dit samenspel uit de toon. Zelfs rustige tracks zoals 'The Good Life' - die een prachtige wending bij de solo kent - en het fijne slidenummer 'Sunrise in Texas' passen in het totaalplaatje.

Het middengedeelte van Like An Arrow lijkt wat diepte te missen, maar dit doet niet af van de prestatie die Blackberry Smoke wederom weet te leveren. De band is zowel energiek en moddervet, als teder en toegankelijk, en weet met de bijkomende ijzersterke afwisseling luisteraars op hun wenken te bedienen. Sluit je ogen en waan jezelf voor zo'n vijftig minuten in het ongerepte zuiden van Amerika.
Recensent:Niel Verstegen Artiest:Blackberry Smoke Label:Earache
Cover Luke Winslow King - I`m Glad Trouble Don`t Last Always

Luke Winslow King - I`m Glad Trouble Don`t Last AlwaysDe uit New Orleans afkomstige Luke Winslow-King ademt in zijn muziek de...

Cover Bart Wirtz - Beneath The Surface

Bart Wirtz - Beneath The Surface Emoties, altijd een lastig begrip in de muziekwereld, vooral als het puur...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT