RECENSIE: Beach Slang - A Loud Bash Of Teenage Feelings

Beach Slang
2016-10-26 Met twee EP’s en een vorig jaar uitgebrachte full-length plaat zette Beach Slang zichzelf op de kaart als lustige, maar vooral oprechte punkrockband. Ondergetekende heeft de vorig jaar verschenen verzamelaar Broken Thrills misschien wel bijna elke dag geluisterd, want met knallers als ‘Kids’ en ‘Filthy Luck’ was het een schot in de roos. Opvolger, en échte debuutplaat The Things We Do To Find People Like Us, was voor de band de doorbraak, en ook dat album was niet te versmaden. Gecombineerd met energieke en van passie doordrenkte liveshows, maakte het dat Beach Slang een van de verrassingen van 2015 was.

Op opvolger A Loud Bash Of Teenage Feelings put de band vooral inspiratie uit de vele fans die ze tijdens hun tours hebben leren kennen en gesproken. Aspecten als oprechtheid, nooit opgeven en altijd blijven hopen, zijn ook hier weer terugkerende elementen, allen verpakt in een prettig klinkend punkrocksausje. Daarbij ligt ook het gevaar van herhaling op de loer; hoe lang gaan liedjes over de balans tussen hoofd en hart mee?

A Loud Bash Of Teenage Feelings geeft op die vraag goed antwoord: Beach Slang kan het trucje nog steeds, maar de tweede plaat is vooral een continuatie van wat de band al heeft laten horen. Opener ‘Future Mixtape For The Art Kids’ laat gelijk het typische Beach Slang-geluid horen wat we al goed kennen: hoopvolle teksten, gecombineerd met snelle drums en venijnige gitaarriffs. Daarbij wordt het stemgeluid dynamisch gehouden, want in voorgenoemd nummer hoort de luisteraar een wat gruizige James Alex, maar in ‘Spin The Dial’ zijn de vocalen juist wat zuiverder op plaat. Ook de lyrics zijn zeker niet misplaatst, want met een tekst als ”Your eyelashes shine like a plastic diamond/Your arms are a car crash I want to die in” zet James Alex zichzelf neer als een sterke songwriter.

Toch laat de band af en toe ook wat steekjes vallen. Nummer ‘Wasted Daze Of Youth’ begint daarbij ook ontzettend veelbelovend, maar het abrupte einde doet het nummer geen goed. Het nummer legt een warme, zachte deken over de luisteraar heen, maar verdient een betere afsluiting. Diversiteit, zeker, maar dit is een voorbeeld van wat er beter uitgewerkt had kunnen worden. Die diversiteit houdt de luisteraar goed bij de les, maar de nieuwe nummers kunnen het niet verhelpen dat het gevoel van repetitie af en toe terugkeert. Nummers als ‘Young Hearts’ en ‘The Perfect High’ hadden ook erg goed op de vorige platen gepast, en het klinkt alsof Beach Slang hier wat voor de veilige weg heeft gekozen. Niet erg, maar Alex en co. moeten wel aan de bak met hun volgende plaat.
Recensent:Edward Kerkhof Artiest:Beach Slang Label:Red Essential
Against me

Against Me! - Shape Shift With MeKort nadat zangeres Laura Jane Grace zichzelf werd (door middel van een...

Cover Elysian Gates - Crossroads

Elysian Gates - Crossroads Quizvraag: Welke bands of artiesten afkomstig uit Luxemburg kent u? Wedden...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT