RECENSIE: Kings of Leon - WALLS

Walls
2016-12-09 We Are Like Love Songs, kortgezegd: WALLS is de titel van het laatste album van het gouden Amerikaanse viertal dat we al jaren kennen als de Kings Of Leon. Al jaren is het een van de grootste rockbands ter wereld en het oeuvre aan hits blijft zich uitbreiden, dit keer met ‘Waste A Moment’, de eerste track van de plaat. Maar toch kan men zich niet aan de indruk onttrekken dat het geluid van dit nummer (en enkele andere tracks op dit album) toch wel heel dicht op eerder materiaal zit, eigenlijk net op het randje van de eigen sound en weinig originaliteit.

Het valt natuurlijk niet te ontkennen dat ‘Waste A Moment’ goed in het rijtje nummers als ‘Use Somebody’, ‘Radioactive’ en ‘Sex On Fire’ past. Zet deze track in op een festival en het hele veld gaat uit zijn dak, in dat opzicht niks op aan te merken dus. Maar voor de echte goede nummers van WALLS moeten we toch de eerste paar nummers overslaan, totdat we bij ‘Find Me’ komen, een lekker nummer waar de Kings weer iets fris, zeer toepasselijk, ‘gevonden’ lijken te hebben. Daarna komen we op een gegeven moment aan bij ‘Muchacho’, een prachtige ode aan de vriendschap, waar de heren uit Nashville laten horen dat ze ook op een rustiger tempo zeer interessant kunnen zijn.

Is WALLS het gaafste album dat we in tijden van ze gehoord hebben? Het antwoord op die vraag is helaas nee. Wat het wel is, is een toevoeging van een aantal goede songs aan dat heerlijke festivaloeuvre met af en toe zelfs hier en daar nog een mooie wat rustigere song. Vooral die laatste haalt het album erg op, door de originaliteit en kwaliteit. Voorlopig hebben we in ieder geval weer het een en ander van de Kings om naar te luisteren, terwijl we wachten op die volgende plaat, waar hopelijk de tracks op staan die van het kaliber ‘Sex On Fire’ en ‘Use Somebody’ zijn.
Recensent:Tim Jongenelen Artiest:Kings of Leon Label:RCA
DEP

The Dillinger Escape Plan - DissociationOm maar meteen met de deur in huis te vallen; Dissociation is het...

Cover Kaiser Chiefs - Stay Together

Kaiser Chiefs - Stay Together In 2005 brak de Engelse groep Kaiser Chiefs door met het debuutalbum...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT