RECENSIE: Minotaurus - Insolubilis

Minotaurus
2017-02-09 Het blijft sappelen met Minotaurus en of het ooit wat wordt met de Duitse band wagen we te betwijfelen. In het thuisland heeft de band nog wel enige bekendheid, maar daarbuiten valt het vies tegen, terwijl de band toch al 23 jaar bezig is. Nu is het dan tijd om Insolubilis van de zevenkoppige formatie te beoordelen. Sinds de laatste plaat The Call zijn er weer wat bezettingswisselingen te vermelden, alleen heeft de band het advies van ondergetekende naast zich neergelegd, want zanger Oliver Klump maakt nog steeds deel uit van de formatie, terwijl zangeres Julia Hofmeister heeft plaatsgemaakt voor ene Clarissa Hobecks. Een stapje terug, dat is duidelijk bij beluistering van Insolubilis. Jammer, omdat ook Oliver Klump met zijn stem en accent nog steeds tegen de irritatiegrens aanschurkt, maar omdat zijn stem niet al te erg op voorgrond staat is het nog net te verdragen.

Muzikaal zit de folkmetal ergens tussen ‘best leuk’ en tenenkrommend, maar nergens opzienbarend, origineel of buiten de lijntjes kleurend. De riffs klinken vaak bekend in de oren en soms weet Minotaurus daar best wat smakelijks van te maken, zoals in het Saxon-achtige metalummer ‘Poison Rose’. ‘Bonfire Brothers’ en ‘Only A Dream’ laten horen dat metal en fluiten best een leuke combinatie kunnen zijn. ‘Shelter Of The Witch’ doet dan helaas de wenkbrauwen flink fronsen. Dit is echt een behoorlijk cheesy meezinger, ondanks het feit dat Clarissa hier wat meer op de voorgrond treedt. Ook ‘The Haunted Palace’ maakt ons niet vrolijk. Dit ballad-achtige nummer wordt nog net gered door Clarissa Hobecks, maar van Oliver Klump moeten we het hier ook niet hebben. Het afsluitende titelnummer is nog het meest folky van alle songs en ook door de rol van Clarissa is het nog redelijk te doen.

Insolubilis is geen hoogvlieger, net als voorgaand werk van Minotaurus. Mooier kunnen we het niet maken. Het happymetal gedeelte is gelukkig geheel verdwenen ten faveure van nog een pietsje meer folk, maar vocaal is het nog steeds heel matig.
Recensent:Jan Didden Artiest:Minotaurus Label:Limb Music
Cover Symphonity - King Of Persia

Symphonity - King Of PersiaOndergetekende was Symphonity al lang vergeten totdat King Of Persia op...

Cover Deaf Havana - All These Countless Nights

Deaf Havana - All These Countless Nights Deaf Havana draait al een tijdje mee en stond de afgelopen jaren vooral...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT