RECENSIE: Jasper Slaghuis - From The Light Of The Day To The Dead Of Night

Slaghuis
2017-02-22 Jasper Slaghuis is een ervaren singer-songwriter uit Enschede die zowel solo als met zijn band Yukka al heel wat jaartjes meedraait in de Nederlandse muziekscene. Zijn nieuwe album From The Light Of Day To The Dead Of Night, een ambitieus concept dat het album in twee kanten opdeelt en verhaalt over onder andere de vluchtelingencrisis, ziet de multi-instrumentalist twee erg getalenteerde muzikanten om zich heen verzamelen die samen de uitdaging aangaan om van dit ambitieuze project ook een bijzondere plaat te maken.

Slaghuis is samen met Arthur Adam de kartrekker van het Twents Songwritersgilde en het is dus geen verrassing dat de twee op From The Light... de samenwerking aangaan. Naast Slaghuis en Adam is ook Tim van Doorn, eveneens singer-songwriter in zijn eigen recht, bij het album betrokken. Het trio wisselt instrumenten met elkaar uit alsof het niets is, alle drie zijn ze minstens met een viertal slag- snaar en toetsinstrumenten in de weer geweest. Het is een erg professioneel klinkende plaat, dat zeker, maar het levert het geen bijster unieke of zelfs maar opmerkelijke geluiden op. Het is erg veilig allemaal, ten gevolge dat niks in het achterhoofd blijft hangen.

Hetzelfde kan gezegd worden over de teksten van Slaghuis. Hij kan veel goedmaken met zijn ijzersterke stemgeluid, die zowel laag als hoog in het register zonder problemen zijn zuiverheid behoudt, maar nummers als ‘As Long As There Is Love’ vragen van de luisteraar een hoge mate van zemeltolerantie. Een beetje cynisch persoon trekt al snel een frons bij veel van Slaghuis' proza. Zelfs een goedbedoelde en hartstochtelijke song als ‘Imagine’ is gewoonweg te voor de hand liggend in zowel zijn rijm als zijn opzet.

From The Light Of Day To The Dead Of The Night is een competente plaat. Het zijn drie uitstekende muzikanten die hun vak verstaan en ontegenzeggelijk talent hebben. Echter weet Jasper Slaghuis met deze plaat niet genoeg buiten de lijntjes te kleuren, daar waar de beste muziek gemaakt wordt. From The Light lijkt het op safe te spelen en de ambitie die van het concept afstraalt niet om te kunnen zetten in even ambitieuze nummers. Noch The Day noch The Night dus.
Recensent:Jelle Burger Artiest:Jasper Slaghuis Label:BandBus records
Cover Blunt - Ever.Est

Blunt - Ever EstHet Belgische Blunt viert met de komst van Ever.Est haar vijftiende...

Cover Future Thieves - Live At Blue Rock

Future Thieves - Live At Blue Rock Future Thieves is een opkomende band uit Nashville. In 2015 bracht het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT