RECENSIE: Call It Off - Abandoned

Call It Off
2017-03-06 Bij Festivalinfo schrijven we graag over goede bands, maar nog liever over goede Nederlandse bands! Call it Off kan u daarbij de afgelopen tijd moeilijk zijn ontgaan, want de Eindhovense band laat veel van zich horen. Na verzamelaar Lovers & Liars is Abandoned hun volgende wapenfeit, en man, wat rocken de heren toch lekker weg!

Uw recensent heeft, na een korte luisterbeurt van het vorige album, gelijk weer door waarom de poppunk van de heren zo aanslaat, en luister maar eens naar ‘Forward Or Crazy’ van de laatste plaat. Pure kwaliteit, en zo horen we ze in Nederland helaas niet vaak meer. Op Abandoned wordt deze koers voortgezet, en bij de gelijknamige opener weet de band het gaspedaal gelijk te vinden. Mooi! Het nummer weet een goede balans tussen verschillende elementen te trekken en dat maakt het nummer een vliegende start.

‘Death Or Glory’ is vervolgens een nummer wat dan weer net een tikkeltje agressiever is en een hoog tempo het hele nummer lang volhoudt, en ook ‘Anesthesia’ is een voorbeeld van een dergelijk nummer. Snel, oprecht, en catchy. Het maakt dat het album van de heren al voor ruim de helft uit louter knallers en hits bestaat, en dat is knap. ‘Idiots’ kent daar weer een flink aantal scherpe hooks, een zeer meezingbaar refrein. Tevens zet de band ineens soms het gaspedaal op een onverwachts moment in, waardoor de nummers spannend blijven.

Vrijwel alle nummers op Abandoned zijn hierdoor van top kwaliteit, maar een ‘Scream Your Heart Out’ klinkt al bij de eerste seconden wel heel voorspellend, en dat valt een beetje in het niet bij het nieuwsgierige karakter van de rest van de songs. De vier heren hebben daarbij goed gekeken naar bijvoorbeeld een New Found Glory, en juist vanwege de diversiteit in nummers. Het is de Eindhovenaren gegund, en als muziekliefhebber kun je moeilijk om deze plaat heen. Knaller!
Recensent:Edward Kerkhof Artiest:Call It Off Label:Sony Music Entertainment
Cover Death Alley - Live At Roadburn

Death Alley - Live At Roadburn Death Alley is gebouwd op de fundamenten van wat ooit betonpunkband...

Cover Elusion - Desert Of Enticement

Elusion - Desert Of Enticement Het Belgische Elusion is het geesteskind van gitarist Domingo Smets die...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT