RECENSIE: The Picturebooks - Home Is A Heartache

Picturebooks
2017-04-29 Dat je als lo-fi bluesduo commercieel succes kan verwerven zonder je credibility te verliezen, bewezen The White Stripes en The Black Keys al. The Picturebooks vallen in dezelfde categorie. De songs op hun tweede plaat Home Is A Heartache zijn ware anthems die dezelfde potentie hebben als ‘Tighten Up’ van The Black Keys onder een biercommercial of ‘Seven Nation Army’ van The White Stripes, galmend in een voetbalstadion of een overvolle dartshal. The Picturebooks zijn er klaar voor.

Het duo bestaat uit Fynn Claus Grabke (zang en gitaar) en Philipp Mirtschink (drums). Het artwork en de video’s verzorgen de muziek van de juiste beelden: lange baarden, customized choppers, desert highways en mysterieuze vrouwen. Alles eraan ademt Amerika, maar toch komt het duo gewoon uit Duitsland.

Home Is A Heartache is opgenomen in dezelfde garage waar Grabke en Mirtschink ook aan hun monsterlijke choppers sleutelen. En dat is te horen. De galm, de olie en het zweet druipen van de heavy, high energy bluesrock van het duo. De semi-akoestische gitaar van Grabke gromt en ronkt als een Harley en Mirtschink mishandelt zijn drums als waren het holle olievaten.

Het valt niet mee om er enkele tracks uit te pikken: All Killer, No Filler dus. ‘Fire Keeps Burning’, ‘I Need That Oooh’ en ‘Zero Fucks Given’ zijn de tracks met de meeste hitpotentie. ‘Fire Keeps Burning’ is een liefdesverklaring aan het motorrijden met een machtig meebrulrefrein. ‘I Need That Oooh’ is pure seks: ”I need that oooh, oooh I’m beggin’ you please, give me that oooh, oooh now get down on your knees”. ‘I Came A Long Way For You’ is een smaakvolle ballad en een mooi rustpunt op het album. Op afsluiter ‘Inner Demons’ wordt het neuriën, dat we vooral kennen van Cream en Masters Of Reality, in ere hersteld. Home Is A Heartache is een prima plaat en The Picturebooks is een band om in de gaten te houden.
Recensent:Bart Slaats Artiest:The Picturebooks Label:Century Media
Cover Vitja - Digital Love

Vitja - Digital Love Vitja is een experimentele metalband die met name in de underground van de...

Cover Svart Crown - Abreaction

Svart Crown - Abreaction Het Franse Svart Crown heeft onderdak gevonden bij Century Media en dat is...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT