RECENSIE: Waves Of Decay - Cycloptic

WOD
2017-05-14 In België schieten de metalbands als paddenstoelen uit de grond. Ditmaal hebben we Cycloptic in handen, een EP van het nieuwe Waves Of Decay, een vijfmansband die weer een nieuwe draai aan de platgetreden paden probeert te geven. Het is te prijzen, maar de vijf heren nemen daarbij iets teveel hooi op de vork.

Waves Of Decay wil powermetal, deathmetal en industrial mengen en dat is niet altijd een goed idee, want waarom zou je deathmetalvocalen importeren, wanneer je een goede zanger als Stijn Kustermans in de gelederen hebt. Die deathmetalvocalen zijn afkomstig van ene Daan van Bloodrocuted, maar omdat hij vaak grunt alsof hij net in zijn broek zit te poepen is dat niet altijd fijn om naar te luisteren.

Dan het idee om elektronica toe te voegen; het kan soms voor een meerwaarde zorgen, maar doe het dan niet op de manier zoals in het, overigens prima, openingsnummer ‘Destiny’, waarin ineens een platte dansbeat langskomt met een keyboardgeluid dat klinkt als de eerste Atari spelcomputer. Gelukkig gaat het in ‘Craving For Misery’ wel goed, spaarzaam en als accent klinken de toetsen prima. Nog beter wordt het in ‘As I Walk’ waarin we zelfs een paar flardjes Symphony X horen. Zo moet het dus.

Resumerend is Waves Of Decay op de goede weg , maar doen ze er goed aan de stem van Stijn beter uit te buiten, want deze man kan goed genoeg zingen om de muziek van het vijftal te dragen. Misschien nog een beetje schaven, maar dan komt het vast wel goed. Dus bedank Daan voor zijn bewezen diensten en drink een lekker biertje met deze ongetwijfeld aardige gast. Met het songmateriaal en de instrumentbeheersing van de band zit het wel goed.
Recensent:Jan Didden Artiest:Waves Of Decay Label:Eigen Beheer
Cover The Silent Wedding - Enigma Eternal

The Silent Wedding - Enigma EternalRuim twee jaar geleden maakte ondergetekende in de Boerderij in Zoetermeer...

Cover Sean Rowe - New Lore

Sean Rowe - New Lore De Amerikaanse singer-songwriter Sean Rowe is toe aan zijn vierde...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT