ARTIEST: Lisa Nora

Uit: Enschede - Nederland

Het aanstormende talent, Lisa Nora is een 17 jarige Nederlandse singer/songwriter, afkomstig uit Enschede. Ze volgt het Gymnasium op het Kottenpark College in Enschede en daar is zij op haar dertiende begonnen met liedjes schrijven. Op haar veertiende verruilde ze de piano voor de gitaar omdat ze dit een beter instrument vindt om zichzelf te begeleiden.
Kenmerkend voor Lisa Nora is haar authentieke sound. Ze heeft een prachtige warme stem, vaak begeleid door subtiel, tokkelend gitaarspel en diepzinnige teksten, waarbij ze veelvuldig gebruik maakt van metaforen, maar toch de essentie behoudt, zodat het interessant blijft voor de luisteraar.

Ze zingt altijd in het Engels, wat ze ook vloeiend spreekt, want ze haalt haar inspiratie vooral uit haar lievelingslanden Ierland en Engeland, waar zij later ook graag naar toe wil.
Ed Sheeran is haar grootste voorbeeld, samen met andere Ierse en Engelse singer/songwriters zoals o.a. Gavin James, die ze recentelijk heeft mogen ontmoeten in het kader van Gielstalentenjacht. De stijl van haar inspiratiebron is ook terug te vinden in haar muziek.

Op 31 mei 2016 heeft Lisa de Buma Music Academy award gewonnen.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (26) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van Lisa Nora. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (26) oude optredens

Lisa Nora NIEUWS

Live gezien door: