Magic Theater

Uit: Rotterdam - Nederland

De Magic Theater (MT) is een Rotterdamse muziekgroep, opgericht in 2015 in de stad van Rotterdam, Zuid Holland, gemaakt door Ivy Lemos. MT is een project dat elementen van circus, dans, theater, poezie, muziek, literatuur, politiek bij elkaar brengt, waardoor het gewricht van verschillende artistieke segmenten in dezelfde presentatie.

Leden:

Ivy Lemos - Vocal en Poezie
Federica Bernabei - Drums
Marco Castaldo - Percussion
Alejandro Antinolo - Trombone en vocal
Daniel Vadillo Najera - Keys
Daniele Marrone - Bass
Aurora Stretti - Dance
Bjarni Arnason - Circus

De Magic Theatre is geinspireerd door het boek De Steppenwolf van de Duitse auteur Herman Hesse waarin het belangrijkste karakter- Harry Haller – een ongeschikt persoon voor de samenleving , wordt uitgereikt aan een magische theater, "alleen voor gekken" , waarvan het effect vergelijkbaar is met die van een drug van zelfkennis.

“Wat wij cultuur, geest en ziel noemen. Wat wij mooi en heilig noemen. Zijn deze dingen een spook, die al lang dood is en wordt die alleen beschouwd als levend en echt door een handvol gekken als wij?” – vraagt de protagonist.

Door zijn ervaring met het magische theater en zijn spiegels, ontdekt hij dat zijn ik-persoon meervoudig is. “Zoals gestoordheid in zijn puurste betekenis is, is het begin van alle wijsheid. Schizofrenie is dus het begin van alle kunst en alle fantasie.” Het enige wat hij kan doen, is “leren hoe te leven en te lachen.”

OUDE OPTREDENS VAN Magic Theater

  • 21 mei

KOMENDE OPTREDENS VAN Magic Theater

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Magic Theater. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.