Simone van den Eertwegh

Uit: Eersel - Nederland

Simone is geboren in Eersel en hield zich van kinds af aan al bezig met muziek. Geinspireerd door zangeres Marie‑Cecile Moerdijk begon ze rond haar zestiende haar stem te ontdekken en te ontwikkelen. Op haar negentiende begon ze als zangeres in een Diner Theatershow en volgde daarnaast zanglessen bij onder andere Elly de Jong. Gedreven door haar talent besloot ze zich te gaan richten op een solocarriere en volgde een studie expressieve kleinkunst in Tilburg.

Al snel nam ze haar eerste demo "Overal zijn mensen" op, geschreven en gecomponeerd door Guus Westdorp en Chris Willemsen. Met deze demo werd Simone door Sterren.nl van de TROS verkozen tot talent van de maand en werd er een flitsende videoclip opgenomen. Tevens kreeg ze hierdoor een zangles aangeboden van zangeres en theatermaakster Leoni Jansen.


In mei 2011 won Simone met haar tweede single "Ritme" de TrosKompas‑wedstrijd "Zing & Win een zomerhit". Als prijs kreeg zij van de TROS onder andere een videoclip cadeau. Deze productie leidde tot veel positieve publiciteit in de media.

Simone's nieuwste parel is het nummer "If I could fly", dat speciaal voor haar geschreven is door Marcel Gertner en Jorg Wiengarn als inzending voor het Nationaal Songfestival 2012. Van dit nummer is tevens een Nederlandstalige versie uitgebracht: "Laat het toe".

In april 2013 stond Simone in de finale van het prestigieuze Concours de la Chanson. Simone won met haar emotionele vertolking van het nummer Va T'En Loin van Gilbert Becaud de Aanmoedigingsprijs, een van de drie vakjury-prijzen. De jury bestond uit zangeres Liesbeth List, directrice van L’Institut francais Isabelle Mallez, pianist Tonny Eyk en journalist/tv-presentator Cornald Maas.

In juni 2015 heeft Simone haar theatertour Van List tot Heden afgesloten in Alphen. Vanaf december 2015 start haar nieuwe theatertour 'Puur'. Haar gelijknamige debuutalbum zal in het voorjaar van 2016 uit komen.

OUDE OPTREDENS VAN Simone van den Eertwegh

  • 31 jan `19
  • 27 jan `19
  • 24 jan `19
  • 20 jan `19

KOMENDE OPTREDENS VAN Simone van den Eertwegh

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Simone van den Eertwegh. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Simone van den Eertwegh