Soweto Soul!

Zuid Afrika

Soweto Soul! brengt een ode aan de muzikale soul van de townships van Zuid-Afrika. Samen met een nieuwe generatie van Zuid-Afrikaanse artiesten, brengen ze verschillende muziekstijlen zoals jive, hiphop, mbaqanga en kwaito samen. Het resultaat is een dynamische show waar je niet stil kan staan!

Het concept is ontstaan in 2010 toen Joep Pelt voor het eerst naar Zuid Afrika is afgereisd om een documentaire te maken over lokale muziek. Hij kwam erachter dan grote Zuid Afrikaanse artiesten elkaar zelden versterkten in het maken van muziek. Artiesten als Black Moses Ngwenya van de Mbaganga groep Soul Brothers en de inheemse rapper Zulu Boy zouden volgens Joep samenwerkingen aan moeten gaan om het hoofd boven water te kunnen houden als muzikanten. Joep merkte dat legendes als Joseph Makwela (Makgona Tsohle Band) en Lemmy Special in de vergetelheid raakten en zonder werk thuis zaten. Doodzonde! Joep constateerde dat hierdoor waardevolle muzikale kennis verloren ging. De muziekscene in Zuid Afrika is zo rijk, maar blijkt net als in het Westen gedomineerd te worden door de Amerikaanse hitparade.

Joep besloot actie te ondernemen en de muzikale legendes uit Zuid Afrika samen te brengen. Stijlen vloeiden tegader en tezamen creeerden de muzikanten een nieuwe sound, gebaseerd op oude tradities. Het resultaat was iets wat men nog nooit eerder had gehoord. Een nieuwe fusion band – Soweto Soul!- was geboren. Het creatieve proces is gefilmd door twee jonge filmmakers, Bart Verhoeven en Jesse Bom. De documentaire vertelt het verhaal van de muziekhistorie van Zuid Afrika en wordt muzikaal omlijst door de tunes van Soweto Soul!.

OUDE OPTREDENS VAN Soweto Soul!

  • 11 - 12   aug
  • 09 okt `16
  • 08 okt `16
  • 07 okt `16
  • 06 okt `16
  • 04 okt `16
  • 02 - 31   jul
  • 24 jun `16

KOMENDE OPTREDENS VAN Soweto Soul!

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Soweto Soul!. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Soweto Soul!

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: