Salomé Bonnema

Salome Bonnema (15 jaar) begon op vijfjarige leeftijd met vioolspelen. Op negenjarige leeftijd werd zij toegelaten tot de Jong Talent afdeling van het Koninklijke Conservatorium in Den Haag, waar zij les heeft gehad van Koosje van Haeringen en waar zij sinds kort leerling is van Vera Beths. Daarnaast heeft zij pianoles van Ksenia Kouzmenko. Ten slotte volgt zij Gymnasium onderwijs aan de School voor Jong Talent.
Van 2009 tot 2013 speelde Salome in het Viotta Jeugdorkest van Den Haag. Vanaf 2013 speelt zij in het Atheneum Kamerorkest (AKO) van het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

In Nederland heeft Salome deelgenomen aan het Iordens Vioolconcours (2012 & 2014) en aan het Prinses Christina Concours in Rotterdam (2014) waar zij verschillende prijzen won. Internationaal heeft Salome deelgenomen aan het Schontal Violin Competition in Duitsland, waarbij zij in 2015 finalist was. Voorts heeft zij tal van internationale Summercourses (solo, kamermuziek en orkest) gevolgd in Belgie, Frankrijk, Goch en Schontal (Duitsland) en masterclasses gevolgd bij onder andere Petru Munteanu, Coosje Wijzenbeek, Frederieke Saeijs, Vera Beths en Frank Peter Zimmerman.

Salome heeft op diverse aansprekende locaties gespeeld, w.o. de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam en de Anton Philipszaal in Den Haag. Daarnaast heeft ze met het Yehudi Menuhin School Orchestra opgetreden en heeft ze op uitnodiging van UNICEF Duitsland als gast van Herman van Veen opgetreden tijdens het Jubileum Gala in Keulen.
Salome bespeelt een viool van de Frans/Duitse bouwer Wolfram Neureither uit 2009 met een stok van Eric Grandchamp (Fra) uit hetzelfde jaar.

OUDE OPTREDENS VAN Salomé Bonnema

  • 30 okt `16

KOMENDE OPTREDENS VAN Salomé Bonnema

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Salomé Bonnema. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.