Mary Veldkamp

Uit: Assen - Nederland

8 Jaar was ze toen haar tante haar op het toneel zette, tijdens een zangwedstrijd in het toenmalige Concerthuis. Ze zong toen al de sterren van de hemel en won daarmee de eerste prijs. En dat is nog altijd zo. Mary, of beter gezegd ''onze Mary'' (voor de Jazzclub Assen), zingt al ruim 60 jaar in zalen, theaters, kroegen. Op buurtfeesten, bruiloften en partijen in Assen en wijde omgeving. Haar repertoire is enorm en gevarieerd. Dat deed ze samen met haar man en accordeonist: Dick Veldkamp en met verschillende andere combo's en big bands. Dick & Mary waren enorme fans van Johnny Meijer en werden zo bevriend met Johnny, dat hij 4 keer bij ze heeft gelogeerd, na optredens in Assen en omgeving. Mary trad dan op bij Johnny, voor Jazzclub Assen of andere locaties. Een heerlijke tijd, om nooit te vergeten. Op verzoek van Radio Drenthe, vertaalde ze haar Jazz repertoire naar het Drents, waarvan een CD werd gemaakt. Nu zingt ze nog met begeleiding van Anies Latumaelissa en ''The Embraceable Quintet'', op party's, tuinfeesten e.d.
Anies & Mary ontmoetten elkaar voor het eerst in 1986. Johnny Meijer trad toen op in Assen en Mary & Anies zaten in de begeleidingsband. Met Wes van Wagensveld, Wies Harzevoort en Lou v.d. Waarsenburg. Het werd een bruisende avond. TV Drenthe heeft een prachtige documentaire gemaakt over Mary en is te zien op ''Mary Veldkamp - Youtube''.

OUDE OPTREDENS VAN Mary Veldkamp

  • 12 mrt

KOMENDE OPTREDENS VAN Mary Veldkamp

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Mary Veldkamp. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.