Strawl & Black Lion

   Genre(s): Reggae - reggae

In 2017 werd de band Black Lion gevormd rond Strawl Original, zodat zijn muzikale creaties live op het podium kunnen worden gebracht. Strawl & Black Lion staan voor authentieke roots rock reggae, die de toehoorders in hun greep zal krijgen

Strawl Original (Curtis Arnaud) is een zanger, songwriter en componist die wordt gewaardeerd om zijn meedogenloze energie op het podium. Dit resulteerde in samenwerkingsverbanden met artiesten varierend van de old school roots vertegenwoordigers zoals Sylford Walker en The Viceroys tot meer hedendaagse reggae-artiesten zoals Kabaka Pyramid, Norris Man, Junior Kelly en met muzikanten in andere genres.

 BIO STRAWL ORIGINAL:
 Na het succes in de afgelopen jaren met de singles Rasta Warrior en Judgement, heeft Strawl in 2017 het album A Luta Continua uitgebracht en een gloednieuwe support act (Black Lion)opgericht die de vibes van zijn muziek naar voren brengt. Deze band bestaat uit vier professionele muzikanten die hun sporen hebben verdiend in het Roots Rock Reggae-genre.

 Curtis Arnaud aka Strawl Original werd geboren ophet eiland Sint Eustatius, ook wel bekend als Statia. Als een jonge man voelde hij de drang om de microfoon te pakken en het podium te rocken. Dat resulteerde uiteindelijk in het samenstellen van zijn eerste hit genaamd 'Do not Give Up' die de nr 3 positie bereikte in Caribbean Top charts. Destijds maakte Strawl deel uit van de Blackstar Liner Band waar hij de bas speelde en de back-upzang verzorgde. Als zodanig trad hij op tijdens openingsconcerten voor Black Uhuru, Maxi Priester en Lucky Dube.

 In 1999 werd besloot hij om naar Europa te gaan. Hier begon hij muziek te maken met de band Out of Many die grote bijdrage en input leverde aan zijn ontwikkling. Van daaruit werkt hij samen met Roadblock, tourend door Europa langs Mark Wonder, Earl 16, U- Brown, Suns of Dub en het Mad Professor Sound System.

OUDE OPTREDENS VAN Strawl & Black Lion

  • 14 - 15   jul
  • 15 - 21   jul
  • 14 - 16   jul

KOMENDE OPTREDENS VAN Strawl & Black Lion

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Strawl & Black Lion. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Strawl & Black Lion

Strawl & Black Lion NIEUWS