Plastic Soul

Nederland

Nadat drie Eindhovenaren in diverse settings geruime bandervaring hadden opgedaan werd het medio 2003 tijd voor Plastic-Soul. Deze band laat haar muziek door een mengeling van invloeden het liefst omschrijven als gitaarrock, van vuige rock-‘n-roll tot poppy songs! De invloeden van bands als de QOTSA, Foo Fighters, Stereophonics en Supergrass zijn duidelijk hoorbaar.
Eind 2003 werd de eerste demo opgenomen die leidde tot een groot aantal optredens waaronder een finaleplaats in de Wraak van Brabant. Nu is de tijd gekomen voor de volwaardige cd “A Collection of most memorable tunes”.

Geert, de tekstdichter van het trio, verhaalt op deze cd over zijn kijk op het leven van alledag, de verwondering bij het nieuws maar ook bij zijn eigen dromen en idealen. Dit wordt ondersteund door de stampende baslijnen van Frans en de drums van multi-muzikalist Koen. De cd is opgenomen en gemixt in de studio van Pepijn Stutterheim. (ex-sweetjezebel), die eerder ondermeer de productie van de succesvolle cd van Smutfish voor zijn rekening nam.
Op het podium voelt Plastic Soul zich toch het beste thuis en dat is te zien. Elk concert is van levensbelang en de blaren op de vingers voel je pas als het laatste akkoord uit de versterker knalt.
Laat je verassen door de muziek van PLASTIC SOUL en geniet van de energie die van het podium knalt...

Plastic Soul is:
Geert Joosten – Zang & Gitaar
Frans Hebinck – Bas / backing vocals
Koen Wijnen – Drums / backing vocals

OUDE OPTREDENS VAN Plastic Soul

  • 21 jun
  • 07 jun `09
  • 23 feb `08
  • 14 dec `07
  • 22 dec `05
  • 12 - 14   aug
  • 23 - 25   jul

KOMENDE OPTREDENS VAN Plastic Soul

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Plastic Soul. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Plastic Soul

CD-RECENSIES

Plastic Soul A Collection of most memorable tunes cover

Plastic Soul - A Collection of most memorable tunes

Sinds 2003 maakt het muzikale trio Plastic Soul Eindhoven en omgeving onveilig. Hun eerste schijfje resulteerde in een...

Live gezien door: