System Error

Nederland    Genre(s): Punk - nederpunk

Eind 2001 kreeg Meur te horen dat hij uit het schoolbandje werd gekickt, waarschijnlijk omdat zijn vocale kunsten niet helemaal naar wens waren. Flix, die dit hoorde, zei tegen zijn goede vriend Meur: "Jij kan niet zingen, en ik kan niet bassen. Als ik nou is een basgitaar koop, mijn broer heeft een drumstel. Dan beginnen we een band, een gitarist vinden we vast wel." Zo gezegd, zo gedaan, en al snel ontmoetten de jongens Folker Balk. Vaag kenden ze hem al van het skateboarden, maar dat hij ook gitaar speelde wisten ze niet. Ze nodigden de jongen uit, en al snel was de band geboren.
Een naam hadden ze nog niet, maar toen Flix zijn pc vast liep was deze ook geboren "System Error".
De jongens begonnen te oefenen door wat covers te spelen van o.a. de Heideroosjes, maar dit klonk zo slecht dat ze maar eigen werk gingen maken.
Tijdje later kwam er een 2e gitarist bij, Arthur, en een keyboard speler, Jordy. In Oktober 2002 trad het zes tal voor het eerst op. Kort na dit optreden hebben zowel Arthur als Jordy de band verlaten omdat ze niet zo goed in de band pasten qua muziek stijl.
In december 2002 introduceerde Folker een nieuwe tweede gitarist: Yellow. En al snel speelde hij alles mee. In de lente van 2003 hebben ze Knarf erbij gehaald, omdat ze ook Ska(punk) wouden spelen kwam hij ook erg goed van pas aangezien hij trompet speelde.
In Juli 2003 nam het zestal hun eerste CD op met Dyllan Nutzman. Deze cd bevat 13 eigen nummers.
Toen Folker zonder duidelijke rede liet weten met de band te stoppen nam Yellow gewoon alle partijen over, en zanger Meur zal binnekort ook bij verschillende nummers gitaar mee spelen.
System Error maakt Zeeuws-Vlaamsche ska-core-punk vraag niet wat het is, maar luister gewoon..

OUDE OPTREDENS VAN System Error

  • 14 - 15   okt
  • 17 - 18   jun

KOMENDE OPTREDENS VAN System Error

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van System Error. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN System Error

CD-RECENSIES

System Error System Error cover

System Error - System Error

Niet alleen de band heet System Error, maar de cd en het eerste nummer hiervan ook. ‘Inspiratie te kort?’ zou je misschien denken. Maar deze vijf jongens hebben juist...

Live gezien door: