Lock Stock 'n' Steel

Uit: Hoorn - Nederland

De wortels van deze band liggen gevestigd in Hoorn NH, in het jaar 1991 toen drie jochies; Jeronimo (een hip-hop freak), Eric (een rocker) en Colin (een reggae maniak) van destijds een jaar of 16 besloten samen muziek te gaan maken.
De zolder van een boerderij werd het toneel van een samensmelting van diverse muziekstijlen en in een oogblink was de band aangevuld met een bassist en een tweede gitarist. Gedurende een aantal jaren tourden zij, onder de naam RECKLESS, langs diverse poppodia en festivals in heel Noord Holland.
De bassist verdween en de gitarist trouwde met wat de nieuwe zangeres bleek te worden en al snel was de band weer op tour. Dit keer onder naam THE UNKNOWN. Na enkele jaren ging het echtpaar uit elkaar en daarmee scheidde dus ook THE UNKNOWN en stond het drietal er weer alleen voor.
Na een kritische auditieprocedure vonden zij in Henry de perfecte combinatie van een strakke bas en een gezellige vent. Lustig begon het viertal te componeren en te bouwen aan een geheel nieuw repertoire. In het jaar 2000 werd de band gecompleteerd toen zij werd versterkt door Steel, een rapper met toen al een indrukwekkende staat van dienst. Echter, na twee repetities werd Steel, zoals het een echte rapper betaamt, voor twee jaar vastgezet in het gevang.
De vijf leden waren echter zo overtuigd van de "chemistry" die zijn samen hadden dat zij besloten met deze formatie door te gaan, no matter what ... Gedurende twee jaren werden de tapes illegaal het gevangeniswezen ingesmokkeld en werden de lyrics vervolgens via de telefoon weer de vrije wereld in geprojecteerd. Toen Steel in 2002 vrijkwam was het huidige repertoire een feit en LOCK, STOCK N STEEL geboren.
LOCK, STOCK N STEEL heeft door het werken met invloeden uit de soul, funk, blues, rock, reggae en rap, geïnspireerd door grootheden als Jamiroquai en The fun Loving criminals een herkenbare, eigen sound gecreëerd waarmee ze het publiek keer op keer weet te verrassen.

OUDE OPTREDENS VAN Lock Stock 'n' Steel

  • 01 dec
  • 26 - 27   mrt

KOMENDE OPTREDENS VAN Lock Stock 'n' Steel

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Lock Stock 'n' Steel. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Lock Stock 'n' Steel