The Congos & Pura Vida

The Congos werden halverwege de jaren 70 gevormd in Jamaica. Al meer dan 40 jaar brengen ze ons rootsreggae van de bovenste plank. Voor hun bekendste album, Heart of the Congos uit 1977, werkten ze samen met grootmeester Lee "Scratch" Perry.

Het Oost-Vlaamse collectief Pura Vida mag dan nog niet zo lang meegaan als de oude rotten van The Congos, toch hoeven ze er niet voor onder te doen. Al sinds 2006 strelen Bregt "Braithe" De Boever en zijn Raiders of the Lost Ark onze oren met hun intussen wereldbekende rootsreggae en dub. Ook Pura Vida werkt nauw samen met Zijne Grootheid Perry. De Boever heeft zelfs zijn Lost Ark studio gebouwd naar voorbeeld van Perry's Black Ark in Kingston, Jamaica, en volgt ook dezelfde filosofie van authenticiteit, met de focus op muziek en creativiteit.

Sinds 2009 werken de Congos en Pura Vida samen en brachten ze hun eerste album, We Nah Give Up, in 2011 uit op het Lost Ark Music Label. Daarna volgden meerdere albums.

OUDE OPTREDENS VAN The Congos & Pura Vida

  • 02 - 03   aug
  • 02 nov `18

KOMENDE OPTREDENS VAN The Congos & Pura Vida

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van The Congos & Pura Vida. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN The Congos & Pura Vida

Live gezien door: