Solarcycles

Duik in de wereld van Solarcycles, een symfonische folkmetalband uit Nederland met een unieke melancholische sound die is opgericht in 2015. Hun teksten belichten een rijke wereld van emoties, verborgen kennis, spiritualiteit en maatschappijkritische thema's, waarbij de connectie tussen de mens en de natuur centraal staat. Frontvrouw Sascha’s emotionele vocalen creeren een meeslepende ervaring die het publiek in zijn greep houdt en worden vaak vergeleken met artiesten Florence Welch (Florence and the Machine) en Dolores O'Riordan (The Cranberries).

In de muziek van Solarcycles smelten de duistere klanken van metal samen met symfonische- en traditionele folk-elementen. Het krachtige melodische metal en heavy rock geluid van de band is extra uniek dankzij het samenspel tussen gitaar en viool. Zo creeert Solarcycles een muzikale ervaring die doet denken aan de krachtige dynamiek die te vinden is bij bands als Children of Bodom, Within Temptation en The Gathering. Het resultaat is een kenmerkende stijl die de grenzen van genres overstijgt en breed gewaardeerd wordt door liefhebbers van heavy, symfonische en folkmetal muziek.

Na het goede ontvangst van hun debuut-EP "Ethereal Storms," uitgebracht eind 2017, begint Solarcycles aan een nieuw hoofdstuk met de langverwachte release van hun eerste full-lenght studioalbum "Lunar" dat uitkwam op 27 oktober 2023.

Laat jezelf meeslepen door de betoverende melodische folkmetal muziek van Solarcycles en ervaar hoe de grenzen van ruimte en tijd vervagen als je reist naar een wereld vol acceptatie en verbondenheid.

OUDE OPTREDENS VAN Solarcycles

  • 30 mrt `24
  • 25 nov `23
  • 27 okt `23
  • 13 okt `23
  • 16 nov `19

KOMENDE OPTREDENS VAN Solarcycles

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Solarcycles. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Solarcycles

FOTO'S VAN Solarcycles

Foto Solarcycles te Blackbriar - 30/03 - Iduna Foto Solarcycles te Blackbriar - 30/03 - Iduna Foto Solarcycles te Blackbriar - 30/03 - Iduna Foto Solarcycles te Blackbriar - 30/03 - Iduna
 
Bekijk alle 4 foto's van Solarcycles

Live gezien door: