2nd Hand Sneakers

Nederland

2nd Hand Sneakers is een skaband afkomstig uit alle hoeken van Zuid-Holland en komt voor een groot deel voort uit de band die in 2003 na tien jaar ter ziele is gegaan: Son of Blob.

Son Of Blob
Son of Blob heeft in het afgelopen decennium succesvol opgetreden op diverse podia, waaronder De Melkweg in Amsterdam. Ook speelde de band op festivals in een samenwerkingsverband met andere skabands zoals Venus Hill en De Hardheid en deelde ze het podium met The Slackers, The Toasters en The Selecter.
Son of Blob bracht in eigen beheer een album (The Hippest Cats in Skaville) en een single uit.

Nieuwe Sound
Hoewel 2nd Hand Sneakers voor een belangrijk deel dezelfde bezetting heeft als Son of Blob, is de sound anders dan voorheen. Dit komt niet in de laatste plaats door de inbreng van zangeres Nina, die vanuit een achtergrond van pop-, blues- en soulbands een eigen invulling aan ska geeft. Samen met gitarist Maurice, die naast de 2nd hand Sneakers speelt in de Eindhovense fusion/jazzformatie The Mighty Squonk, is zij verantwoordelijk voor het schrijven van de nummers.

Invloeden
Jazz- en andere muzikale invloeden zijn dan ook duidelijk aanwezig in het repertoire van 2nd Hand Sneakers. Behalve Nina en Maurice helpt ook drummer Ron mee aan de opbouw van het repertoire. Ron schrijft vooral reggae- achtige liedjes en komt van zijn exotische vakanties altijd terug met nieuwe percussie-instrumenten. Hij speelt tevens in de roots soul/jazz/bluesband D-Lightnin'

Compleet met...
Een skaband zonder toeters en blazers is geen echte skaband en 2nd Hand Sneakers is dan ook trots op zijn driekoppige kopersectie. Saxofonist Jochem, trompetist Frodo en trombonist Paul. Tenslotte wordt 2nd Hand Sneakers gevormd door toetsenist Stijn (net als Paul ex-bandlid van de skaformatie Catchup-Squad) en bassist Michiel.

2nd Hand Sneakers
De schoenen tweedehands, de ska nieuw en fris.

OUDE OPTREDENS VAN 2nd Hand Sneakers

  • 22 - 26   jun
  • 12 jun
  • 26 feb

KOMENDE OPTREDENS VAN 2nd Hand Sneakers

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van 2nd Hand Sneakers. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN 2nd Hand Sneakers

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: