Cannery Row

Uit: omgeving Weert - Nederland    Genre(s): Folk/Wereldmuziek - folk Roots - bluesrock Roots - country

Cannery Row is de titel van een boek van de Amerikaanse schrijver John Steinbeck. Vrij vertaald betekent Cannery Row zoiets als “(vis-)inblikkerij-kade”.
Deze achtergrond heeft veel te maken met de muziek die Cannery Row maakt,welke sfeer zij bij hun optredens willen oproepen en de ambities die de band heeft: beide benen op de grond, een gezellige avond bezorgen, geen eindeloos gepriegel, korte songs met een solo.

Onder de naam Cannery Row hebben vanaf het midden van de jaren zeventig een groot aantal verschillende muzikanten uit het Limburgs/Brabantse grensgebied rond Nederweert/Weert/Maarheeze/Heeze muziek gemaakt in wisselende bezettingen. Als rode draad door al deze bezettingen loopt de nadruk op het zangwerk , de aandacht voor details, de inzet van veel gitaren (zowel akoestisch als elektrisch) en het opereren in het grensgebied van de blues, country, folk en rockmuziek.
Een aantal artiesten/bands waarvan nummers opgenomen zijn in het repertoire van Cannery Row: Doobie Brothers, Allman Brothers, Lynard Skynard, Venice, Van Morrison, Bob Dylan.

OUDE OPTREDENS VAN Cannery Row

  • 02 - 03   jul

KOMENDE OPTREDENS VAN Cannery Row

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Cannery Row. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

Live gezien door: