ARTIEST: Ralph de Jongh

Uit: Baarn - Nederland    Genre(s): Pop - singer/songwriter Pop - akoestisch Roots - blues

Ralph de Jongh is een begenadigd blues-singersongwriter die ondanks zijn jonge leeftijd al een indrukwekkende staat van dienst heeft opgebouwd. Als vijfjarige werd ie geinspireerd door de Stones-platen van zijn vader. De kleine Ralph oefende op gitaren en ontwikkelde een stemgeluid dat doet vermoeden dat een zwarte ziel in deze blonde brabander huist. Na veel optredens her en der en een afgeronde studie Antieke Chinese wijsbegeerte stort Ralph zich sinds twee jaar volledig op zijn muziek. En dat loopt gesmeerd. Harry Muskee (Neerlands ongekroonde Blueskoning) zag hem en werd meteen fan.

Ralph is sensationeel. Zijn lijf en leden worden de blues als ie ze speelt. Publiek is getuige van een niet aflatende energie die uit al zijn porieen stroomt als hij optreedt. En die energie resulteert elke keer weer in een geweldig bluesfestijn. Eentje die wij Hollanders van de koude grond bijna niet meer kennen.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (92) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van Ralph de Jongh. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (92) oude optredens

FOTO'S VAN Ralph de Jongh

Foto Ralph de Jongh te Zwarte Cross 2015 - Zondag Foto Ralph de Jongh te Zwarte Cross 2015 - Zondag Foto Ralph de Jongh te Bluesfestival Hoogeveen 2014 Foto Ralph de Jongh te Bluesfestival Hoogeveen 2014 Foto Ralph de Jongh te Bluesfestival Hoogeveen 2014
 
Bekijk alle 5 foto's van Ralph de Jongh

Ralph de Jongh NIEUWS

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

Live gezien door: