ARTIEST: The Fabulous Wannabeatles

Nederland    Genre(s): Covers - covers

Beatle-freaks Thijs van Leeuwen en Floor de Gooijer komen in 2002 op het idee om heel de vakantie te besteden aan het instuderen van nummers van The Beatles. Thijs neemt de partijen van George Harrison voor zijn rekening en Floor die van John Lennon. Het klinkt lekker en het idee ontstaat om een Beatles-tributeband te vormen.

Ze vragen Niels-Jan van Dijk of hij de bas- en zangpartijen van Paul McCartney wil oppakken en als later drummer Arjan van Helden als Ringo Starr achter het drumstel kruipt zijn “The Fabulous WannaBeatles” geboren.
Egbert Eilander komt in de band als Billy Preston, de man die op verschillende nummers van The Beatles de toetsen voor zijn rekening nam. Omdat Egbert ook zorgt voor de blazers- en strijkerspartijen kunnen nu ook de meer georchestreerde nummers uit de latere periode van The Beatles gespeeld worden.

Tijdens de optredens spreken ze elkaar aan met John, George, Paul, Ringo en Billy, spreken Engels, spelen zoveel mogelijk op de instrumenten en apparatuur die The Beatles gebruikten, waardoor de sound praktisch identiek is. Maar ook de kleding is met hun maatpakken en Beatle-boots helemaal af. De gemiddelde leeftijd van de leden van de band is 24 jaar, even oud als The Beatles toen.

OUDE OPTREDENS VAN The Fabulous Wannabeatles

Beijk alle oude (56) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN The Fabulous Wannabeatles

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van The Fabulous Wannabeatles. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN The Fabulous Wannabeatles

Beijk alle oude (56) oude optredens

The Fabulous Wannabeatles NIEUWS

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: