The Upside

Nederland

Vijf jonge mensen die zich tot doel hebben gesteld om de wereld er aan te helpen herinneren dat het leven zo slecht nog niet is. Dat er, ondanks alles, altijd wel een reden is om te lachen, en dat dansen niet alleen leuk is, maar ook nog eens erg goed voor de lijn.

Hun middel om dit voor elkaar te krijgen is een speciaal voor u geselecteerd melange van pop, punk en jazz, met op gezette tijden een vleugje metal. Van The Beatles tot Weezer en van de Ramones tot Roxette, zonder ook maar één noot schaamteloos te kopiëren lukt het The Upside om een eigen sound te creëren door al die grootheden van toen en nu steeds opnieuw samen te vatten in één nummer, één optreden, één CD tot ongegeneerd plezier erop volgt. Op het podium lukt dat doorgaans wonderwel. The Upside heeft plezier in optreden, en is er stellig van overtuigd dat dit plezier met het publiek gedeeld dient te worden.

In de studio is het uiteraard moeilijker alle energie door de microfoon over te brengen, maar een eerste voorzichtige poging in 2001 wees er toch op dat de melodieën en structuren van de band (die toen nog SiC heette) voldoende potentie hadden om ook door een koptelefoon of een set speakers overeind te blijven. Hun tweede officiële release, een split met het al even zo vrolijk rockende Jynx, is inmiddels ook alweer een feit, en op de betere verzamelaars van de afgelopen tijd heeft dit enthousiaste collectief zich eveneens een plaatsje weten te veroveren. Sindsdien heeft The Upside niet stilgezeten; een nieuwe naam, een nieuwe gitarist, nieuwe nummers waar nog nog steeds met veel passie aan gesleuteld wordt tot alles precies op zijn plek valt. Ook de liveshows worden verder en verder geperfectioneerd. Momenteel zit de band in de studio om een nieuwe demo op te nemen, die in de herfst afgemixt wordt.

The Upside is van plan om in alle opzichten te blijven groeien, tot niemand meer om hen en hun brede glimlach heen kan!

OUDE OPTREDENS VAN The Upside

  • 15 - 16   apr

KOMENDE OPTREDENS VAN The Upside

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van The Upside. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.