ARTIEST: Yngwie Malmsteen

Uit: Stockholm - Zweden    Genre(s): Rock - rock Metal - metal Metal - symfo metal Rock - classic rock

Yngwie Malmsteen (Lars Johann Yngwie Lannerback), geboren in 1963, is de meest virtuoze hardrock gitarist sinds de jaren '80! Hij bracht zijn jeugd door in Stockholm waar hij als jonge gitarist beïnvloed werd door Jimi Hendrix en Ritchie Blackmore (Deep Purple) maar ook door componisten zoals Bach, Beethoven, Mozart. Yngwie slaagt erin om klassieke werken te verwerken tot technische rockversies!
Toen Mike Varney (preident van Shrapnel Records) Yngwie's gitaarspel hoorde, werd hij door hem uitenodigd om in de Verenigde Staten in de band "Steeler" te komen spelen in 1981. De band nam één album met Yngwie op. Later speelde hij in de door Deep Purple beïnvloede band "Alcatrazz". Hij besloot om een eigen band te starten met zijn oude kameraad en keyboardspeler Jens Johansson, dit werd "Rising Force". De band behaalde later nog een Grammy Award voor "Best Rock Instrumental Performance" ! Tegenwoordig speelt Yngwie ook in G3, een Hardrock/Metalband bestaande uit gitaarvirtuozen. (oa. Steve Vai en Joe Satriani)
Hij zorgt voor geweldige ambiance met zijn "killerriffs" en supersnel virtuoos gitaarspel! Het hoogtepunt van de shred-metalindustrie!

OUDE OPTREDENS VAN Yngwie Malmsteen

KOMENDE OPTREDENS VAN Yngwie Malmsteen

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Yngwie Malmsteen. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Yngwie Malmsteen

FOTO'S VAN Yngwie Malmsteen

Foto Yngwie Malmsteen te Graspop 2008 Foto Yngwie Malmsteen te Graspop 2008 Foto Yngwie Malmsteen te Graspop 2008
 
Bekijk alle 3 foto's van Yngwie Malmsteen

Yngwie Malmsteen NIEUWS

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: