ARTIEST: Orphaned Land

Israel    Genre(s): Metal - metal Metal - death metal

Orphaned Land is gelukt wat tot op heden geen enkele andere band uit hun land gelukt is: Israel op de kaart zetten bij metalliefhebbers.

Hun muziek kan worden omschreven als een perfecte mix van progressieve melodieuze death metal- denk Opeth- met etnische en orientaalse invloeden- denk the Tea Party. Ze slagen erin om elementen van ogenschijnlijk onverenigbare genres als traditionele middenoosterse folk, metal en jazz met elkaar te vermengen en dit tot een natuurlijk geheel te smeden. Naast de standaard metal instrumenten maken ze gebruik van traditionele instrumenten als oud, bouzouki en saz. Dit is dan ook precies waar de band voor staat: ogenschijnlijke contrasten die prima samen blijken te gaan. Niet voor niets omschrijven ze hun muziek als "a tango between God and Satan".
Ze zijn erin geslaagd om een brug te bouwen tussen Israel, het Midden oosten en Europa door middel van hun muziek, persoonlijkheden en fantastische optredens waarbij fans uit landen als Jordanie, Libanon en Saudi Arabie zij aan zij naast joodse fans staan, verenigd in hun liefde voor de muziek van de band.

Inmiddels staat Orphaned Land onder contract bij Century Media en vorig jaar is hun derde album Mabool uitgekomen dat over de gehele wereld lovende kritieken geoogst heeft bij de metalpers. Ze touren in april, mei en juni 2005 met Paradise Lost door Europa en in september spelen ze op het prestigieuze ProgPower festival in Atlanta in de USA.

OUDE OPTREDENS VAN Orphaned Land

Beijk alle oude (35) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Orphaned Land

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Orphaned Land. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Orphaned Land

Beijk alle oude (35) oude optredens

FOTO'S VAN Orphaned Land

Foto Orphaned Land te Orphaned Land - 28/04 - Melkweg Foto Orphaned Land te Orphaned Land - 28/04 - Melkweg Foto Orphaned Land te Amorphis - 12/11 - Tivoli Foto Orphaned Land te Amorphis - 12/11 - Tivoli Foto Orphaned Land te Orphaned Land - 28/04 - Melkweg Foto Orphaned Land te Orphaned Land - 28/04 - Melkweg
 
Bekijk alle 10 foto's van Orphaned Land

Orphaned Land NIEUWS

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: