Isseltaler Musikanten

Het blaasorkest dat al meer dan 40 jaar Egerlandermuziek laat horen zoals het oorspronkelijk bedoeld is. 'STOLZ AUF BLECH UND HOLZ'

De Isseltaler Musikanten keren terug naar de stijlopvatting van de Original Egerlander Musikanten van Ernst Mosch uit de zestiger jaren en wil aantonen, dat Egerlandermuziek, indien het op de juiste wijze wordt geinterpreteerd, wel degelijk kan swingen. Bij de Isseltaler Musikanten is er duidelijk sprake van extra ‘Schwung’. Het orkest is gespecialiseerd in Egerlanderblaasmuziek zoals dit in de zestiger jaren werd gespeeld door de Original Egerlander Musikanten van Ernst Mosch. Deze in 1999 overleden goeroe van het genre heeft zijn beste periode in de jaren zestig gekend en die muziek is dan ook het muzikale doel. Mosch speelde in die tijd nog de authentieke, krachtige Egerlandermuziek. Later is hij overgestapt naar een meer symfonische benadering van het Egerlanderrepertoire en is de power een stuk minder geworden. De Isseltaler Musikanten hebben daarnaast nieuwere werken van andere componisten (Ernst Hutter, Alexander Pfluger e.a.) uit het genre op het programma staan.

OUDE OPTREDENS VAN Isseltaler Musikanten

  • 24 - 26   jun

KOMENDE OPTREDENS VAN Isseltaler Musikanten

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Isseltaler Musikanten. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.