ARTIEST: 5 Day Boon

België

5DayBoon was origineel de naam waaronder Stefan eigen nummers maakte. In 2003 werd er een demo opgenomen voor Concours Akoestiek. Hierop speelt Janko gitaar en Joris Caluwaerts( Zita Swoon,The Go Find) toetsen. Er werden een tweetal optredens gedaan waarop Janko en Stefan de nummers akoestisch brengen. Een jaartje later (juni 2004) wordt er een groep gevormd. Janko op gitaar, Joke speelt bas en Tim neemt de drums voor zijn rekening. Joris Caluwaerts speelt ook ad-interim mee. (toetsen/synths) Door de onverdeeld positieve reacties op Jeroens bijdrage in enkele songs op het eerste Day Boon optreden,wordt hij vast groepslid.

De nummers starten meestal eenvoudig op een akoestisch gitaar, daarna wordt er dan volop aan gesleuteld met de groep.
In de muziek hoor je invloeden van Moondog Jr, Cohen, Sparklehorse... Door de verschillende achtergronden van de muzikanten krijg je een smeltkroes van allerlei stijlen. Het kan gaan van meer donkere singer songwriter muziek tot “catchy” poptunes naar meer bluesy nummers.

OUDE OPTREDENS VAN 5 Day Boon

KOMENDE OPTREDENS VAN 5 Day Boon

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van 5 Day Boon. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN 5 Day Boon