ARTIEST: Stephanie Struijk

Uit: Roggel - Nederland    Genre(s): Pop - singer/songwriter

Soms is daar opeens vanuit het niets een nieuw muzikaal multitalent. Al vanaf de eerste noten van haar indrukwekkende debuutalbum Away From Here wordt duidelijk dat de 18-jarige Stevie Ann - geboren als Stephanie Struijk - niet zomaar een zangeres is, maar een getalenteerde muzikant en componist. Al op jonge leeftijd speelde Stevie Ann piano, die ze op haar 14e verruilde voor een gitaar en een blocnote waarin ze verwoed haar eigen liedjes begon te schrijven. Geinspireerd door 90’s iconen Sheryl Crow en Alanis Morrissette, maar ook door 60’s singer/songwriters als Bonnie Raitt, Joni Mitchell en Ricky Lee Jones, pende Stevie Ann op eigen kracht in drie jaar tijd een heel debuutalbum bij elkaar. De invloed van deze artiesten is niet alleen muzikaal hoorbaar, maar klinkt ook door in de puurheid van de muziek.

Away From Here is als het ware een vingerafdruk van Stevie Ann’s dromen en verlangens, gegoten in dromerige Engelstalige popliedjes met country, folk en jazzinvloeden. De songs zijn kleine verhaaltjes, voorzien van poetische teksten en voorgedragen met een unieke, accentloze stem die klinkt als een klok. Haar liedjes zullen een breed publiek bekoren: veel jonge meiden zullen zichzelf herkennen in de breekbare teksten, maar ook doorgewinterde muziekliefhebbers die goed opgebouwde liedjes met diepgang kunnen waarderen, komen met Away From Here ruim aan hun trekken.

Stevie Ann onderscheidt zich door haar muzikale veelzijdigheid: het album bevat zowel pure country als folkrock en loungy jazz met blazers. Ze zoekt de climax van een liedje niet in een bepaalde stijl, maar in een geraffineerde, spannende opbouw. Daarbij laat ze zich niet leiden door wat hip is, maar volgt haar eigen veelzijdige en niet alledaagse smaak. Stevie Ann: “Veel mensen vinden het vreemd dat ik als jonge meid van country en folk houd. Natuurlijk luister ik ook naar hedendaagse muziek, maar dat vind ik vaak te klinisch klinken.”

OUDE OPTREDENS VAN Stephanie Struijk

Beijk alle oude (286) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Stephanie Struijk

OUDE OPTREDENS VAN Stephanie Struijk

Beijk alle oude (286) oude optredens

FOTO'S VAN Stephanie Struijk

Foto Stephanie Struijk te Huntenpop 2008 Foto Stephanie Struijk te Stevie Ann - 20/3 - Paradiso Foto Stephanie Struijk te Noorderslag 2006 Foto Stephanie Struijk te Stevie Ann - 20/3 - Paradiso Foto Stephanie Struijk te Stevie Ann - 20/3 - Paradiso Foto Stephanie Struijk te Stevie Ann - 19/12 - Tivoli
 
Bekijk alle 53 foto's van Stephanie Struijk

Stephanie Struijk NIEUWS

Al het Stephanie Struijk nieuws

video's Stephanie Struijk

Video: Stephanie Struijk begint opnieuw met Nederlandstalig album

Stephanie Struijk begint opnieuw met Nederlandstalig album

Tijdens een roadtrip door Amerika met Daniël Lohues wordt Stevie Ann weer Stephanie Struijk. De...

Video: Stevie Ann worstelt met de liefde

Stevie Ann worstelt met de liefde

Na een paar jaar afwezigheid komt de Nederlandse singer-songwriter Stevie Ann met haar...

video's Stephanie Struijk

Video: Stephanie Struijk begint opnieuw met Nederlandstalig album
videoStephanieStruijkbegintopnieuwmet...
Video: Stevie Ann worstelt met de liefde
videoStevie Annworstelt metde liefde

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: