Humus

Uit: Amsterdam - Nederland

Humus zet Engelstalige poëzie op eigenzinnige en expressieve muziek. De Amsterdamse band bestaat uit Astrid Leuvering (zang), Ed van Nunen (gitaar & mandola), Vincent van Dam (viool) en Bas van Waard (cello).

Humus is afkomstig uit Amsterdam en maakt eigen composities en zet oude en moderne Engelstalige gedichten op eigenzinnige en expressieve muziek. De poëtische teksten gaan o.a. over zuipschuiten, eenzaamheid, sneeuwstormen, oorlog, liefde en vergankelijkheid. De basis is akoestische muziek met invloeden uit genres als tango, ragtime, bossanova, jazz en klassiek.

De band wordt medio 2004 opgezet door Astrid Leuvering en Ed van Nunen om mee te werken aan de verzamel-cd "Nieuw Akoestisch Peil" (uitgebracht door Music&Words), samen met o.a. Wè-nun Henk en Lirio. Voor het promoten spelen we in zalen als De Melkweg in Amsterdam, 013 in Tilburg en De Effenaar in Eindhoven.
In 2005 wordt Humus versterkt met cellist Bas van Waard en violiste Hendrikje Balkenende, die ook zingende zaag speelt.

In maart 2007 verschijnt de cd "Acquainted With The Night" met daarop 6 nummers. De cd wordt lovend ontvangen in Nederland, België en Polen. In september 2007 is violist Vincent van Dam de opvolger van Hendrikje Balkenende, die naar het conservatorium vertrekt.

OUDE OPTREDENS VAN Humus

  • 19 jun `08
  • 28 okt `05
  • 07 okt `05

KOMENDE OPTREDENS VAN Humus

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Humus. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Humus