ARTIEST: My Brightest Diamond

Uit: Brooklyn, New York - Amerika

Sarah Worden, stem en brein van My Brightest Diamond, is een muzikaal ontdekkingsreiziger pur sang. Haar evangelistische vader sleurde haar al gedwongen mee langs tango, jazz, gospel maar vooral klassiek. Ze studeerde op de klassieke pianostukken van impressionisten als Debussy en Ravel. Gestimuleerd door New Yorkse acts als Antony & The Johnsons begon ze zelf ook van die wonderlijke muziek te schrijven. Het is een bonte doch volstrekt vanzelfsprekende mix van van alles en nog wat. Haar songs roepen het onconventionele schrijven van Tom Waits en Sufjan Stevens in herinnering. Ze verpakt het in rijke arrangementen die ondanks de klassieke wortels vreemd genoeg de mysterieuze triphop van Tricky en Portishead in herinnering roepen. De gitaarpartijen zijn van zo’n pracht en tegendraadsheid dat je Radioheads Jonny Greenwood van een helpend handje verdenkt. En dan die stem. Die stem die zich als die van Kate Bush als een zwarte duif van de muziek losmaakt, hoog opstijgt en dan weer vederlicht neerdwarrelt. Briljant recept. Zwaar op de maag ja, maar niets minder dan verrukkelijk.

OUDE OPTREDENS VAN My Brightest Diamond

Beijk alle oude (38) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN My Brightest Diamond

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van My Brightest Diamond. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN My Brightest Diamond

Beijk alle oude (38) oude optredens

FOTO'S VAN My Brightest Diamond

Foto My Brightest Diamond te Cross-linx Rotterdam 2017 Foto My Brightest Diamond te My Brightest Diamond - 5/10 - Doornroosje Foto My Brightest Diamond te Cross-linx Rotterdam 2017 Foto My Brightest Diamond te My Brightest Diamond - 5/10 - Doornroosje Foto My Brightest Diamond te Cross-linx Rotterdam 2017 Foto My Brightest Diamond te My Brightest Diamond - 5/10 - Doornroosje
 
Bekijk alle 10 foto's van My Brightest Diamond

My Brightest Diamond NIEUWS

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: