The Endorphins

Uit: Emmeloord - Nederland

De band The Endorphins is in november 2003 ontstaan rondom zangeres Astrid van der Veen (Ambeon/Ayreon), beter bekend als de ‘ontdekking’ van Arjen Lucassen uit 2000, waar Astrid toen nog maar 14 jaar was. Arjan Hoekstra en Dennis Edelenbosch completeren dit trio.

De muziekstijl is moeilijk in een hokje te plaatsen. Hoewel de muziek een nieuw geluid heeft en erg experimenteel is, zijn er onmiskenbaar invloeden uit de jaren ‘60 en ‘70 in terug te horen. Veel gehoorde woorden zijn hierbij puur, melancholisch en meeslepend. Het instrumentarium is zeer gevarieerd. Naast de basis van gitaar, bas en piano hoor je tenortuba, viool, harmonium en divers slagwerk. Opvallend zijn de meerstemmige zanglijnen die elkaar op speciale manieren kruisen.

The Endorphins is een echte live-band en komt live daarom het best tot zijn recht. De muziek golft van zeer ingetogen en intiem tot enorme uitbarstingen van emotie. De onverwachte puurheid tijdens een optreden geeft een intens gevoel.

Ook de aankleding draagt bij aan de sfeer. Kaarsen en (dia-)projecties maken het plaatje af. De band heeft inmiddels zo’n groot repertoire dat een avondvullend programma mogelijk is.

Op dit moment zijn de voorbereidingen gaande voor de studio opnames voor het debuutalbum van theEndorphins. We hopen dit album halverwege 2006 af te ronden.

Voor meer informatie:

Management
Stichting theEndorphins
Linda van der Veen
06 51 49 84 71

www.theEndorphins.com
info@theEndorphins.com

KOMENDE OPTREDENS VAN The Endorphins

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van The Endorphins. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van