Eva Meijer

Nederland

Verhalenverteller? Sirene? Singer-songwriter Eva is het allebei. Gewapend met haar stem en piano raakt ze iets in iedereen die haar hoort spelen. Ze zet je aan het denken, maakt je kwaad of aan het lachen en misschien zelfs aan het huilen.
In Eva’s muziek is de tekst net zo belangrijk als de muziek. Haar teksten zijn soms zo persoonlijk dat het bijna ongemakkelijk is om ernaar te luisteren. Andere liedjes zijn meer beschouwend. In haar liedjes combineert ze moeiteloos poëzie en harde werkelijkheid, kunst en vermaak. Het persoonlijke is politiek en andersom.
Eva heeft kunst en muziek gestudeerd in Engeland en Nederland, maar het meeste heeft ze geleerd tijdens de talloze optredens die ze in de afgelopen jaren in huiskamers en kroegen, op poppodia en festivals door heel Nederland (Binnenach, Music in my Head, radio 3FM), Engeland, Duitsland en de Verenigde Staten (New York en San Francisco) gedaan heeft.
Eind 2006 heeft Eva haar debuutalbum Metamorphosis uitgebracht op haar label Birdgirl Records. Metamorphosis heeft lovende kritieken in de Nederlandse pers mogen ontvangen.
De Oor schreef: ‘Eva weet je midden in het hart te raken.’ En zo is het maar net.

OUDE OPTREDENS VAN Eva Meijer

  • 31 - 04   okt
  • 17 - 27   nov
  • 14 - 23   okt
  • 04 feb `06

KOMENDE OPTREDENS VAN Eva Meijer

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Eva Meijer. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Eva Meijer

Eva Meijer NIEUWS

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: