ARTIEST: Patrick Watson

Canada

De muziek van Patrick Watson is zo divers als de man zelf. Op zijn zevende zong hij in de kerken van Montreal. Hij studeerde klassiek en jazzpiano. Tijdens deze studie verdiepte hij zich in arrangement- en compositieleer. Nog steeds wordt Patrick Watson volgens eigen zeggen meer beïnvloed door componisten als Debussy en Satie dan door iemand als Jeff Buckley.

Watson ontmoette gitarist Simon Angell in zijn vroege tienerjaren. De muzikale landschappen en noisy-geluiden die Angell produceert, zijn de perfecte aanvullingen op Watsons kleurrijke melodische composities en emotionele falsetto.

OUDE OPTREDENS VAN Patrick Watson

Beijk alle oude (54) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Patrick Watson

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Patrick Watson. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Patrick Watson

Beijk alle oude (54) oude optredens

FOTO'S VAN Patrick Watson

Foto Patrick Watson te Cross-linx 2013 Foto Patrick Watson te Interpol - 14/5 - Paradiso Foto Patrick Watson te Patrick Watson - 29/11 - Paradiso Foto Patrick Watson te Cross-linx 2013 Foto Patrick Watson te Motel Mozaique 2012 Foto Patrick Watson te Cross-linx 2013
 
Bekijk alle 36 foto's van Patrick Watson

Patrick Watson NIEUWS

Al het Patrick Watson nieuws

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: