ARTIEST: The Four Tree Society

Uit: Thorn - Nederland

In maart 2003 vinden vier jonge mannen overeenstemming in welke muziek ze willen maken. Ze zijn allen opgegroeid in het muziek stadje Thorn waardoor muziek voor ieder in een vroeg stadium in hun leven een vast gegeven was.
The Four Tree Society staat voor vriendschap en leven en samen muziek willen maken. De band is al een vriendengroep sinds de lagere school en dit ziet men terug tijdens de optredens.


Na verschillende optredens in binnen- en buitenland (België) en een korte tour door het skigebied van Oostenrijk wordt besloten om een demo-ep op te nemen. Met dit eerste titelloze schijfje dat vier eigen songs bevat hebben ze laten zien dat er rekening moet worden gehouden met The Four Tree Society. Hun unieke sexy live sound wordt inmiddels zeer gewaardeerd; het publiek wil nieuw materiaal horen.


Op vrijdag 13 januari 2006 zijn vijf songs live opgenomen en de tweede schijf “The Black Barrel Ep”is een feit. Vette groovende stoner-riffs en psychedelische melodieën (by MauCe) , worden geserveerd op een bodem van slepende en zwaar ronkende bassen (by Sjiezke) en harde oerdegelijke roffelende drums (by Iffi). Overgoten door een dressing van eigenzinnige melodieën en typerend stemgeluid (by Jenz) zal deze geoliede machine je tot diep in je wezen raken, door elkaar schudden en geestelijk verdoven zodat hun muziek nog lang in je geheugen gegrift staat.
Deze mix van Stonerrock and Roll en Oldschool Seventies Rock valt meteen op in songs als Cannonballs, Lost Highway en Ridin` The Strip. En hiermee bewijzen ze wederom dat de band snel doorgroeit.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (11) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van The Four Tree Society. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (11) oude optredens

Live gezien door: