ARTIEST: Lucette van den Berg

Lucette van den Berg is een van de toonaangevende stemmen van de nieuwe generatie Jiddische zangeressen. Ze heeft opgetreden in theaters, concertzalen en festivals in Europa en Noord-Amerika.

Al op jonge leeftijd wist ze, dat muziek haar leven zou worden.
Al op 18 jarige leeftijd startte zij met haar studie klassiek zang aan het conservatorium van Zwolle en later Amsterdam, won een tweede plaats bij het Euregio Vocalisten Concours en legde zich toe op liedrecitals en oratorium, terwijl zij in haar studeerkamer, voor haar eigen plezier, Jiddische liedjes begon te zingen.

Maar gaandeweg ontdekte Lucette dat de klassieke muziek haar niet de ruimte gaf aan haar creatieve, scheppende kant.

Lucette ontwikkelde zich op geheel eigen wijze in het Jiddische repertoire. Zoekend naar haar stem, haar kracht, haar achtergrond en haar eigen invulling van het Jiddische lied.
Zo ontwikkelde ze een geheel eigen stijl, die het midden houdt tussen kleinkunst en 'art-song', met teksten die haar aanspreken.

Zij wil de Jiddische muziek niet alleen laten horen in al haar pracht, maar ook verder ontwikkelen.
Daarom is zij initiator en artistiek directeur van het Yiddish Waves Festival, dat in 2008 voor het eerst plaatsvond.

Lucette is een opvallende performer, met een uitzonderlijke warme en expressieve stem met geheel eigen geluid. Haar unieke repertoire omvat nieuw materiaal dat door componisten als o.a. Beyle Schaechter-Gottesman, Alan Bern (Brave Old World) en dichter/componist Mikhoel Felsenbaum, maar ook Jiddische composities van haar eigen hand.

OUDE OPTREDENS VAN Lucette van den Berg

KOMENDE OPTREDENS VAN Lucette van den Berg

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Lucette van den Berg. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Lucette van den Berg

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

Live gezien door: