ARTIEST: Wende Snijders

Uit: Zeist - Nederland

Wende Snijders (1978) is een Nederlands zangeres.

In 2000 won Wende Snijders Concours de la Chanson in de Kleine Komedie in Amsterdam. In 2002 studeerde ze af aan de Academie voor de Kleinkunst. Daarna verdiept ze zich verder in de Franse chanson. Samen met een pianist, violist, altviolist, cellist en accordeonist treedt ze op met bestaand repertoire van o.a. Brel, Piaf en Barbara naast composities van eigen hand (Frans-, Engels- en Nederlandstalig).

Haar debuut-cd 'Quand tu dors' verscheen in 2005 en werd bekroond met een Edison in de categorie Luisterlied/Kleinkunst. Daarnaast won ze in dat jaar de Zonta-Award (stimuleringsprijs voor getalenteerde vrouwelijke kleinkunstenaars tot 30 jaar) en de BAT-prijs (opkomend theatertalent).

Haar tweede cd 'La Fille Noyee' verscheen in 2006. Op deze cd zingt zij naast Franstalige chansons ook nummers in het Nederlands, ook voor dit album kreeg zij in 2007 een Edison.

OUDE OPTREDENS VAN Wende Snijders

Beijk alle oude (266) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Wende Snijders

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Wende Snijders. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Wende Snijders

Beijk alle oude (266) oude optredens

FOTO'S VAN Wende Snijders

Foto Wende Snijders te Wende - 5/10 - Paard van Troje Foto Wende Snijders te Wende - 25/11 - Paradiso Foto Wende Snijders te Wende Snijders - 17/10 - IJsselhallen Foto Wende Snijders te Down The Rabbit Hole 2018 - Zondag Foto Wende Snijders te Werfpop 2019 Foto Wende Snijders te Wende - 25/11 - Paradiso
 
Bekijk alle 123 foto's van Wende Snijders

Wende Snijders NIEUWS

Al het Wende Snijders nieuws

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: