Nona Hendryx

De uit Trenton, New Jersey, afkomstige Nona begint haar zangcarrière in The Del Capris en maakt vervolgens jarenlang deel uit van de zwarte meidengroep Patti LaBelle & The Blue Belles.

In '67 gaat de groep als trio verder. Een ontmoeting met de Engelse Vicky Wickam luidt daarna een nieuwe fase in. in '77 gaat de groep uit elkaar, waarna ze alle drie aan een solocarrière beginnen.

Haar eerste soloplaat Nona Hendryx is weinig opvallend. Ze tracht aansluiting te vinden bij de Newyorkse rock/funkscene, experimenteert met diverse bands en werkt mee aan platen van o.m. Garland Jeffreys, Rough Trade en Talking Heads. In '84 komt ze naar Europa voor optredens in o.a. Nederland (Paradiso) en België (Torhout/Werchter-festival).

Ook raakt ze nauw betrokken bij een aantal performance-projecten van de Newyorkse kunstenares Yoshika Chuma en zingt ze mee op de Sun City-single, een anti-apartheidsactie van Steve Van Zandt. Dat zelfde jaar speelt Nona in het Feyenoordstadion als voorprogramma van David Bowie.

OUDE OPTREDENS VAN Nona Hendryx

  • 17 feb `13
  • 08 sep `06
  • 02 jun `87
  • 08 jul

KOMENDE OPTREDENS VAN Nona Hendryx

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Nona Hendryx. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Nona Hendryx

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: