Levy Joe

Het verlangen naar '60jaren muziek wordt jaarlijks sterker. Telkens weer hoor je mensen tegen elkaar zeggen dat ze tegenwoordig nog nauwelijks de muziek uit hun eigen tienerjaren horen. Levy Joe is een popgroep die aan dit verlangen letterlijk en figuurlijk gehoor geeft.
Levy Joe maakte in de jaren zestig al furore in Den Haag en de regio. Vele legendarische optredens werden verzorgd in ondermeer de Marathon, Casino Scheveningen en Club 192.
Vanaf het moment dat de leden van de band in de nazomer van 1999 elkaar opnieuw troffen, waren de muzikale kriebels weer aanwezig.
Als ware culturele erven hebben zij zich op het repertoire van hun favorieten gestort en na een zeer succesvol eerste concert in december ’99 besloten de leden van Levy Joe al snel om door te gaan met optreden om zoveel mogelijk publiek te plezieren met de onsterfelijke muziek uit de jaren zestig. Vanaf januari 2000 werd met hernieuwde energie en enthousiasme aan uitbreiding van het repertoire gewerkt.
Aan het zelf schrijven van liedjes droeg LEVY JOE weliswaar op veel bescheidener wijze een steentje bij. De band stond ruim dertig jaar geleden niet alleen bekend vanwege zijn “moddy” verschijning maar eveneens vanwege de kwaliteit van de eigen nummers. Ook nu zijn de leden van de band wederom gestart met het schrijven van die typische LEVY JOE liedjes, gekenmerkt door harmonieuze akkoordenschema’s en meerstemmige vocalen.
De leden van de band hebben stuk voor stuk een rijk muzikaal verleden en zijn daar, in alle bescheidenheid, heel trots op.

Gitaar en zang: John Karelse
Drums: Peter Avontuur
Piano, (Hammond)orgel en zang: Jan Loman
Basgitaar en zang: Johan Schmal
Sologitaar: Frans Hoogland

OUDE OPTREDENS VAN Levy Joe

  • 25 aug
  • 18 jun `11
  • 05 jun
  • 14 nov `08
  • 04 nov
  • 26 aug

KOMENDE OPTREDENS VAN Levy Joe

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Levy Joe. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Levy Joe

Live gezien door: