Justine Electra

Uit: Berlijn - Duitsland

Na opgegroeid te zijn in Melbourne verhuist Justine Electra naar het plaatsje Lismore aan de Australische oostkust. Hier volgt ze de enige opleiding in hedendaagse muziek die op dat moment in Australië bestaat. Ze leert er zang, piano en studio en live opnametechniek.

Hierna verhuist ze naar Berlijn waar ze terecht komt in het krakersmilieu. Ze verzamelt instumenten en begint als DJ. Ze struint de bakken met overgebleven promo’s af bij labels als Jazzanova en Kitty-Yo en deze platen draait ze vervolgens op feesten. Op deze manier verdient ze de kost.

Naast het draaien van ambient en house begint ze in haar kraakpand te werken aan haar eigen vorm van popmuziek. Ze schrijft nummers voor diverse acts uit de Berlijnse scene, waaronder Tarwater. Ze trekt hiermee de aandacht van locale grootheden als Masha Qrella, Norman Nietzsche en Schneider TM.

In 2006 verschijnt haar debuutalbum Soft Rock.

OUDE OPTREDENS VAN Justine Electra

  • 21 - 22   mrt
  • 03 dec `06

KOMENDE OPTREDENS VAN Justine Electra

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Justine Electra. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Justine Electra

Justine Electra NIEUWS

CD-RECENSIES

Justine Electra Soft Rock cover

Justine Electra - Soft Rock

De uit Australië afkomstige Justine Electra is al een tijdje een bekende naam in de Berlijnse underground scene. Ze is bekend als house DJ, maar ook als schrijfster van...