Victor Löw

Uit: Amsterdam - Nederland

Löw werd geboren als Victor Löwenstein. Hij werd tot acteur opgeleid aan de Studio Herman Teirlinck te Antwerpen, waar hij op zijn 24ste afstudeerde. Zijn eerste filmrol was een bijrolletje in De Noorderlingen van Alex van Warmerdam. Daarna speelde hij onder meer in De Flat, en in de beide Oscar-films Antonia (1995), en Karakter (1997). Hierna was hij een veelgevraagd acteur, die onder meer meespeelde in Rent a Friend van Eddy Terstall (2000). Voor zijn rol als de crimineel Jack in Lek (2000) kreeg hij een Gouden Kalf. In 2004 speelde Löw een rolletje in Floris.

Daarnaast deed Löw televisiewerk. Hij was voor het eerst op televisie te zien in Tijd van Leven (1996), en verder onder meer in 'Het jaar van opvolging' (1997). Voor zijn rol in Meedingers (1998) kreeg hij een Gouden Kalf-nominatie. Daarnaast was hij te zien in Spangen.

Löw speelde in het toneelstuk The Price van Arthur Miller, en treedt in het seizoen 2004/2005 op met de solovoorstelling De redenaar van Ruud van Megen, over een man die zijn identiteit ontleent aan toespraken van de groten der aarde.

In 2003 deed Löw mee aan het Groot Dictee der Nederlandse Taal.

Hij was ook te zien in Kees & Co.

OUDE OPTREDENS VAN Victor Löw

  • 30 mrt `10
  • 14 nov `06

KOMENDE OPTREDENS VAN Victor Löw

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Victor Löw. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Victor Löw