Darkwood Dub

De leden van Darkwood Dub mogen met recht de grondleggers van de Servische elektronische muziek worden genoemd.

Een van de beste groepen die de Servische muziekscene heeft voortgebracht. In de elektro-noise-dub die ze spelen, klinkt de stem door van een jonge generatie die tijdens de oorlogsjaren worstelde om het ‘normale’ leven te behouden. Niet alleen in Servië, maar in alle deelstaten van voormalig Joegoslavië. Ze laten horen hoe het is om ‘anders te zijn’, levend aan een frontlinie.

Opgericht in 1988 bestonden de eerste experimenten van Darkwood Dub uit het mixen van reggae grooves en vervormde gitaargeluiden met emotionele teksten. En toen hun eerste album in 1994 werd uitgebracht waren ze de meest populaire undergroundband van Belgrado. Dit alles ondanks de geringe airplay en de bewuste afwezigheid in de media. Het tweede album werd in 1996 door de Joegoslavische pers, bijna unaniem, verkozen tot het beste van het jaar. In 1999 kwam het album ‘Elektropionir’ uit, een album dat met haar stimulerende mix van dance muziek en alternatieve rock met een vleugje dub en afro, een mijlpaal betekende in de carrière van Darkwood Dub. Het zorgde ervoor dat alternatieve favorieten uit Belgrado de stap maakten naar het grote publiek.

OUDE OPTREDENS VAN Darkwood Dub

  • 07 - 10   jul
  • 14 dec `06

KOMENDE OPTREDENS VAN Darkwood Dub

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Darkwood Dub. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Darkwood Dub