ARTIEST: Black Stone Cherry

Amerika

Als het zuiden van de USA ergens om bekend staat dan is het wel de muziek en familiebanden. Beiden komen naar voren in Black Stone Cherry, een band uit Kentucky die ‘southern rock’ omvormen voor het moderne publiek.

BSC pakt de sfeer van classic rock en mengt het op eigen wijze met invloeden uit hun eigen regio en een flinke dosis moderne hard rock en metalriffs. Er zijn maar weinig jonge bands die zo krachtig en afwisselend klinken en de band mag dan wel hard en heavy zijn, maar hun typisch zuidelijke liefde voor muziek spat er vanaf.

Hoewel de echo's van klassieke bands hoorbaar zijn, zoals de muzikaliteit van Led Zeppelin en de eerlijkheid van Lynyrd Skynyrd en de Black Crowes, blijft dit uiteindelijk een fundering voor de muziek van de band. Black Stone Cherry is een vol-gas moderne rockband met agressief gitaarwerk. Ze klinken net zo ruw als Soundgarden, even ‘heavy’ en ‘fun’ als AC/DC, en de band hecht veel waarde aan de live prestaties en songwriting, waardoor de band klinkt als geen ander.

“We willen muziek maken waar mensen echt iets mee kunnen. Iets wat totaal anders is dan wat er momenteel gebeurd en juist iets waarmee men de grote rockhelden van vroeger kan herinneren. We zijn een ‘straight-ahead, in your face’ rock & roll band die je de waarheid wil vertellen, en misschien zelfs wat meer dan dat.”

OUDE OPTREDENS VAN Black Stone Cherry

Beijk alle oude (48) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Black Stone Cherry

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Black Stone Cherry. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Black Stone Cherry

Beijk alle oude (48) oude optredens

FOTO'S VAN Black Stone Cherry

Foto Black Stone Cherry te Black Stone Cherry - 10/11 - 013 Foto Black Stone Cherry te Black Stone Cherry - 3/3 - Tivoli Foto Black Stone Cherry te Black Stone Cherry - 10/11 - 013 Foto Black Stone Cherry te Graspop Metal Meeting 2018 - Donderdag Foto Black Stone Cherry te Black Stone Cherry - 3/3 - Tivoli Foto Black Stone Cherry te Graspop Metal Meeting 2018 - Donderdag
 
Bekijk alle 31 foto's van Black Stone Cherry

Black Stone Cherry NIEUWS

Al het Black Stone Cherry nieuws

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: