The New

Uit: Amsterdam - Nederland

the new

Muzikaal duo dat bestaat uit Jaimy Quite (drums, o.a. Mist) en Arthur ten Cate (gitaar/zang/toetsen, o.a. Arthur Adam, Mist, Pelt). Als maniakale tandem presenteren zij luidruchtige liedjes - enthousiast, verrassend complex en verfrissend. Klinkt als een tweepersoons kruising tussen Motorpsycho en Police, White Stripes en Muse, Joe Jackson en Jeff Buckley, Soulwax en Strokes.

Quite en Ten Cate zijn 2 doorgewinterde muzikale jonge honden. Met Mist speelden zij samen in Mexico, Chili, Argentinië, Duitsland, Spanje en Frankrijk en in Nederland in zalen als 013, het Paard, Melkweg, Paradiso en Vredenburg (Nacht van de Poëzie). Ten Cate voerde zijn liedjes solo als Arthur door het hele land op en won daarmee verscheidene singer-songwriterconcoursen (bijv. Juttersfestival, UvA Cultureel Festival), kreeg met zijn plaatjes eervolle vermeldingen ('demo van de maand' in FRET, 'local hero' in LiveXS en airplay op radio 1,2,3,5 en KinkFM) en stond in 2004 al eens in de finale van de Grote prijs van Nederland.

The new werd in z’n korte bestaan al geselecteerd voor een prachtige sampler (beromunster 2, met o.a. Coparck) en voor de Popronde 2006. De eerste single ‘Sirens’ komt binnenkort uit, de bijbehorende clip (opgenomen in het fameuze De Rode Hoed te Amsterdam) zal niet van de muziekkanalen weg te slaan zijn.

OUDE OPTREDENS VAN The New

  • 09 jun `07
  • 18 - 28   mei
  • 11 apr `07

KOMENDE OPTREDENS VAN The New

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van The New. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN The New