Spermcell Alpha

Februari 2005, vier mannen komen samen voor een jamsessie. Deze sessie zal leiden tot het ontstaan van een nieuwe groep: Spermcell Alpha. Lieven (bass) en Jo (drums) speelden al een tiental jaar samen en vormen de grondlaag van de nummers: rechttoe rechtaan, stevig en strak. Het gitaarwerk komt van Geert (alsook vocals) en Yves, beiden speelden ook reeds een jaar of vijf samen.

Na enkele maanden, winnen ze één dag studiotijd dankzij de wedstrijd Bornem Talent. Hun eerste nummer Bitchy wordt in Dé studio in Asse opgenomen. Begin Maart 2006, trekken ze opnieuw naar de studio op zoek naar een eigen sound.
De sound waar ze naar zochten is geboren en het best omschreven in een krantenartikel als: ‘vettiger dan de binnenkant van uwen frigo’. Hun optredens in café’ s en op kleinere festivalletjes worden steeds positief onthaald.

Met de komst van enkele nieuwe nummers, word er gezocht naar een extra element, in de muziek. Die wordt in januari 2007 bij Dirk gevonden, die met behulp van een hammond en electronica de nummers dat ietsje meer geeft.

OUDE OPTREDENS VAN Spermcell Alpha

  • 19 dec
  • 20 - 21   apr

KOMENDE OPTREDENS VAN Spermcell Alpha

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Spermcell Alpha. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Spermcell Alpha