Elly en Rikkert

Al meer dan 40 jaar schrijven en zingen ze hun liedjes, overal in Nederland en België. Oorspronkelijk los van elkaar begonnen, Elly Nieman met haar sprookjesachtige en Rikkert Zuiderveld met zijn cabareteske liedjes, vormen ze sinds hun huwelijk in 1968 een duo.

In die tijd hebben ze meer dan 40 albums uitgebracht, duizenden concerten gegeven en talloze liedjes voor anderen geschreven. Bekende albums zijn ‘De draad van Ariadne’, ‘Maskers af’, ‘De tranen van de kleine mensen’ en de dubbel-cd ‘30 jaar onderweg’.
De laatste productie is van 2007: Rikkert Zuiderveld ‘Solo’.

Een deel van hun werk is speciaal voor kinderen, niet alleen op cd’s en bij voorstellingen, maar ook voor tv (8 jaar lang ‘De Ark van Stekeltje’ en tegenwoordig voor ‘Elly en de wiebelwagen’).

Sinds een aantal jaren schrijven ze ook boeken: Elly publiceerde diverse kinderverhalen, Rikkert bundelde oneliners en diergedichten.
In 2006 verscheen een boek over hun leven en werk, door journalist Herman Veenhof: ‘Vrije vogels’.

Bij hun concerten worden ze begeleid door twee vaste muzikanten: Jan Borger op keyboards en accordeon en Dick Le Mair op drums en percussie. Voor het Flevofestival zijn daar aan toegevoegd: Rob Vermeulen, basgitaar en Jay-P. Beijersbergen, elektrische gitaar.

OUDE OPTREDENS VAN Elly en Rikkert

  • 26 jul
  • 13 mei `12
  • 10 apr
  • 16 - 19   aug

KOMENDE OPTREDENS VAN Elly en Rikkert

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Elly en Rikkert. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Elly en Rikkert

FOTO'S VAN Elly en Rikkert

Foto Elly en Rikkert te Flevo Festival 2007 Foto Elly en Rikkert te Flevo Festival 2007
 
Bekijk alle 2 foto's van Elly en Rikkert

Live gezien door: