ARTIEST: Thomas Azier

Uit: Leiderdorp - Nederland

Thomas Azier is een Nederlandse Berlijner. Dat houdt in, een Nederlander die in Berlijn woont. Op zijn negentiende uit Groningen vertrokken naar Berlijn om uit zijn comfort zone te komen.
Zonder verhaal, ervaring en plan, maar met enorm veel ambitie en drive stort hij zich in de wereld van muziek. Hij gaat richting op van soul- en jazzmuziek.

In Berlijn krijgt Thomas na vier jaar een label, een publishingdeal, een EP en album en een landelijke nummer een-hit. Op zijn vierentwintigste komt zijn EP 'Hylas 001'. Deze presenteert hij op Eurosonic en Noorderslag.

In 2014 stond hij voor de tweede keer op Noorderslag en op 2 februari 2014 werd hij 3FM Serious Talent. Een maand later kwam zijn debuutalbum Hylas uit onder het label Hylas Records en Mercury Records. Het album werd Album van de Week bij 3VOOR12 en zijn single 'Red Eyes' werd Single van de Week bij iTunes.

Hiernaast schreef Thomas Azier ook mee aan enkele nummers van het album Racine Carree van de Belgische artiest Stromae en stond hij zowel bij de tour van Stromae als bij die van Woodkid in het voorprogramma.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (62) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van Thomas Azier. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (62) oude optredens

FOTO'S VAN Thomas Azier

Foto Thomas Azier te Eurosonic Noorderslag 2017 - Vrijdag Foto Thomas Azier te Thomas Azier - 03/02 - Sugarfactory Foto Thomas Azier te Thomas Azier - 03/02 - Sugarfactory Foto Thomas Azier te Thomas Azier - 24/10 Foto Thomas Azier te Thomas Azier - 4/12 - TivoliVredenburg Foto Thomas Azier te Thomas Azier - 26/05 - Melkweg
 
Bekijk alle 70 foto's van Thomas Azier

Thomas Azier NIEUWS

Al het Thomas Azier nieuws

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: