ARTIEST: Thomas Azier

Uit: Leiderdorp - Nederland

Thomas Azier vertrekt als 19-jarige jongen vanuit een Fries dorpje naar Berlijn om zijn muzikale pad te vinden. Een paar jaar later, in 2014, releast hij zijn debuutalbum ‘Hylas’. Later verhuist Thomas naar Parijs en brengt hij zijn plaat ‘Rouge’ (2017) uit. Beide albums worden beloond met een Edison. Van ‘Rouge’ werd de single ‘Talk To Me’ verkozen tot 3FM megahit en de ballade ‘Babylon’ werd Top Song bij Radio 2. Thomas werkte samen met o.a. Diplo en Stromae, voor de laatste artiest verzorgde hij ook het support tijdens zijn tours in 2013 en 2014. Thomas speelde op festivals als Best Kept Secret, Lowlands, Eurosonic/Noorderslag en The Great Escape. Het album ‘Rouge’ werd dat jaar genomineerd voor een 3FM Award.

In november 2018 kwam het derde album ‘Stray’ via zijn eigen label Hylas Records uit. De muziek van het album werd, mede door het grotendeels zwervende/reizende bestaan wat Thomas jarenlang aanhing, over de hele wereld geschreven. Van Kyoto tot Berlijn, van Abidjan tot New York, Parijs en Friesland. Zo zijn de tracks ook vanzelfsprekend verbonden aan bepaalde plekken. De spanning van het reizen werkt stimulerend op het creeren en schrijfproces van Thomas en aangezien de studio van Thomas zich grotendeels in zijn computer bevindt was het ook goed mogelijk aan het album te werken op verschillende plekken. Het gehele album is dan ook op slechts een laptop met USB microfoon gemaakt.

OUDE OPTREDENS VAN Thomas Azier

Beijk alle oude (75) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Thomas Azier

OUDE OPTREDENS VAN Thomas Azier

Beijk alle oude (75) oude optredens

FOTO'S VAN Thomas Azier

Foto Thomas Azier te Bevrijdingsfestival Utrecht 2019 Foto Thomas Azier te Thomas Azier - 23/05 - Paradiso Foto Thomas Azier te Damaris 2014 Foto Thomas Azier te Lowlands 2019 - Zondag Foto Thomas Azier te Thomas Azier - 26/05 - Melkweg Foto Thomas Azier te Damaris 2014
 
Bekijk alle 102 foto's van Thomas Azier

Thomas Azier NIEUWS

Al het Thomas Azier nieuws

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: