Red Liquid

In oktober 2008 bestaat deze Groningse band inmiddels 3 jaar.
Sinds oktober 2007 bestaat Red Liquid niet meer uit 5 leden, maar uit 4. Drummer Gijs vind het tijd voor iets anders en stort zich volledig op zijn andere band.
Gelukkig was er weinig reden tot paniek. Toetsenist Henk had een verborgen talent als drummer, en neemt meteen de plaats in van Gijs. Gelukkig weet Rikus ook raad met de synthesizer, en al snel pakken ze de draad weer op.
Alles komt in een stroomversnelling en in juni 2008 is daar een demo, genaamd "Taste the Fluid".

Red Liquid heeft o.a. gespeeld op de Groningse festivals als Bevrijdingsfestival, Noorderzon en Leensweb Festival "music is fun".
Ook zijn er prijzen gewonnen: 2e plaats in de voorronde van de Kunstbende en een €100,- Tonika-cheque op het Feest van Haren.
Ook werden podia als "Simplon", "Platform Theater", "Viadukt", "Romein" (Leeuwarden) en "Docx" (Assen) onveilig gemaakt.
Voor de presentatie van de demo was de binnenstad van Groningen doelwit: de band trad op op het Waagplein.

De sound van Red Liquid is misschien het beste te omschrijven als pop/rock met een vleugje synthesizer.
Bands als bijvoorbeeld: Blondie, The Knife, Queens Of The Stoneage en System Of A Down dienen in grote lijnen als inspiratie.

Sinds september 2008 is Red Liquid bezig met een vernieuwde set: druk aan het schrijven en repeteren.

Bezetting:
Hedwig Lambregts - zang, gitaar
Rikus Brederveld - gitaar, synthesizer
Louwe Noordhoff - basgitaar
Henk Borghols - drums

Voorheen in Red Liquid:
Gijs Arends - drums


Sinds september 2008 heeft Red Liquid een 2e "artistiek" lid: gitarist Rikus is begonnen als 1e jaars student op Academie Minerva te Groningen, in navolging van zangeres Hedwig die inmiddels het 3e studiejaar in gaat op de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden.

OUDE OPTREDENS VAN Red Liquid

  • 25 jun `09
  • 17 jan `08
  • 05 mei

KOMENDE OPTREDENS VAN Red Liquid

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Red Liquid. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Red Liquid

Live gezien door: